„Îl mai vindea pe Man cu 13 milioane?! Îți spun eu că nu!” Ilie Dumitrescu îl contrazice pe Gigi Becali 

Ilie Dumitrescu FCSB Gigi Becali regula u21 Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2023, 23:43
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 23:44

Ultimele declarații ale lui Gigi Becali au fost „contestate” de Ilie Dumitrescu. 

Fostul fotbalist nu este de acord cu planul anunțat de finanțatorul de la FCSB. Gigi Becali a anunțat recent că a luat legătura cu reprezentanții cluburilor din Superliga României și construiesc o coaliție împotriva președintelui FRF, Răzvan Burleanu, nemulțumiți de regula U21. 

Deși mai mulți reprezentanți ar fi de acord, Ilie Dumitrescu îl contrazice pe Gigi Becali și a venit cu un argument în acest sens. 

Ilie Dumitrescu: „Îl mai vindea pe Man dacă nu era regula asta?!”

Fostul internațional a evidențiat că dacă nu ar fi fost regula care să oblige cluburile să folosească jucători U21, atunci Gigi Becali nu ar fi reușit să facă cel mai scump transfer din Superligă, cel al lui Dennis Man la Parma. 

„Aș vrea să discut un aspect foarte important. Crezi că îl mai vindea pe Man cu 13 milioane dacă nu era forțat cu regula asta under-21? Îl mai băga cineva pe Man la FCSB? Îți spun eu că nu!

Și sunt mulți... Bine, la FCSB e altceva. Dacă îl iau pe unul de 16 ani și zice Gigi 'De mâine, joci titular!', joacă titular. Dar, în general, nu apăreau jucătorii ăștia dacă nu era această regulă.

Foarte mulți au intrat pentru că există această regulă. La Hagi, nu e problemă, pentru că la Hagi e un 'must', acolo ăsta e ciclul”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport. 

Ce a declarat Gigi Becali despre „coaliția” din Superligă 

„Am vorbit cu ăsta de la Ploiești (n.r. - cu Marian Copilu), cu Rotaru, și am zis: «Bă, ne comandă pe noi Burleanu? Înseamnă că suntem idioți și proști». Aveți bărbăție în voi? Aveți. Dacă aveți, mergem la Ligă și spunem că nu ne pot obliga să folosim fotbaliști U21. E afacerea noastră. A inventat Burleanu așa ceva, nu mai există nicăieri în lume!

La Adunarea Generală nu putem, sunt AJF, «MJF», le fură voturile cu șpagă, le dau mingi, n-ai ce să faci. Comitetul Executiv e al lor, votează pentru ei. Aici (n.r. - la Ligă) suntem 16. Începe meciul, niciun fotbalist U21 în teren! Al doilea meci, la fel. Să vedem ce face Burleanu! Mai poate să ne comande? Trebuie să avem bărbăția asta. Acum urmează să ne întâlnim, putem să o facem.

Nimeni nu vrea regula U21. Poate Hagi vrea, că are el copii, dar rămâne doar el contra. Deci o să fie 15. Dacă nu putem să facem anul ăsta, mai bine mergem și ne împușcăm în cap singuri, că suntem prea idioți. Că ne comandă un copil (n.r. - se referă la Burleanu) și râde de noi. Nu ți-e rușine? Ne obligi pe noi să băgăm copii?

Ce amenzi să ne dea? Ne amendează pe toți? Atunci să ne înecăm, dacă ne dă el, un copil, amenzi. Dar în țară nu e bărbăție, de-asta nu se poate. Ce să facă și LPF? N-are putere. Că-ți bagă pumnul în gură! Comitetul Executiv e arma tiraniei! Nu se poate face fotbal așa. Ăsta nu-i fotbal. Eu bag milioane în fotbal și îmi spui tu cum să fac? Ești nebun la cap? Nu mă obligi cum să-mi fac eu activitatea!”, a spus Gigi Becali în cadrul unei conferințe susținute la „Palat”.

VIDEO - Declarațiile lui Gigi Becali 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!