„Copilu Minune al Craiovei". Mihai Mironică, despre transferul iernii, Marian Copilu ca președinte la Universitatea Craiova

Mihai Mironica Liga 1 Marian Copilu Universitatea Craiova Superliga
Mihai Mironica
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 19:42
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 20:00

Marian Copilu a fost anunțat de Universitatea Craiova drept noul președinte executiv. 

Instalarea lui Marian Copilu ca președinte executiv la Universitatea Craiova confirmă ceea ce am zis încă din momentul în care Mihai Rotaru anunța că suporterii vor putea vota la clubul lui cine va fi președinte: acela a fost un demers “politicianist” prin care fanii erau amăgiți că vor avea un cuvânt de spus în viata echipei așa cum socios au la marile cluburi din Spania. Speriat de posibilitatea ca FC U Craiova, nou venită în Liga 1, să atragă mulți fani olteni de partea, Rotaru le-a promis suporterilor că, dacă vor fi alături de echipa lui cu un abonament, atunci vor putea vota, lucru unic în România, conducătorul clubului. Probabil că această mascaradă se va păstra ca inițiativă, e greu să dai înapoi, dar oltenii vor vota o figurină de ceară și nicidecum un lider de club, cum li transmis inițial. Bine, românii în general cad pradă acestei minciuni: votează ca președinte al țării un om despre care cred, și chiar și candidații le spun asta, că va avea grijă “să facă autostrăzi, spitale”, să crească salarii, să se ocupe de prețul energiei, gazelor când aceste lucruri, altfel vitale pentru populație, nu intră în atribuțiile lui.

Nici nu știu ce este mai important: că Rotaru aduce un om care a lucrat la un club ce domină fotbalul din România cum nu a mai făcut-o nimeni de la Steaua de acum un sfert de veac sau că Rotaru aduce un om despre care s-a scris că ar urma să fie acuzat în instanță de CFR Cluj de delapidare a clubului. Bine, nu ne facem griji pentru clubul oltean, patronul Mihai Rotaru este un om experimentat, a fost acuzat în două dosare de corupție, a fost de fiecare dată achitat și are abilitățile de a se proteja din acest punct de vedere.

Marian Copilu nu a fost auzit vreodată vorbind în spațiul public. Are aerul unui sfinx misterios precum stelistul Ion Alecsandrescu din putrezii ani ‘80-‘90 în care fărădelegile în fotbal ajunseseră la apogeu. Copilu nu a adus la CFR Cluj vreun jucător care să producă pentru club un câștig spectaculos de multe milioane de euro pe piața transferurilor. Se spune însă despre el că este arhitectul succesului CFR-ului din ultimii ani. Sezoane în care echipa clujeană a avut cele mai mari salarii în Liga 1 din partea patronului Varga și o protecție solară împotriva radiațiilor venite dinspre fluierele arbitrilor.

În România, fanii, jurnaliștii promovează ideea că în fruntea cluburilor ar trebui să fie mari glorii din istoria acestor entități. La această Universitatea Craiova care are 8 ani de existență, s-au readus lucrurile la normal: președinte nu putea fi decât un Copilu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!