Marian Cozma Veszprem Zarko Sesum Superliga

Sesum, unul dintre handbalistii injunghiati: "Sunt extrem de trist pentru moartea prietenului meu!"

Zarko Sesum, unul dintre cei doi jucatori raniti in incidentul in urma caruia Marian Cozma a fost ucis, si-a exprimat tristetea pentru moartea jucatorului roman, pe care il considera unul din prietenii sai apropiati.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Februarie 2009, 13:29
Data actualizarii: Marti 10 Februarie 2009, 13:54

"Sunt extrem de trist pentru moartea prietenului meu. Marian si-a pierdut viata intr-un incident stupid", a declarat internationalul sarb pentru televiziunea nationala.
Componentul nationalei Romaniei si al formatiei ungare MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost injunghiat mortal, in noaptea de sambata spre duminica, la un restaurant din orasul unde juca, in altercatie fiind implicati si alti doi coechipieri, sarbul Zarko Sesum si croatul Ivan Pesic.

Handbalistul roman in varsta de 26 de ani a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata. Coechipierii sai au fost transportati la spital, cu rani serioase, tot prin injunghiere.

Sesum a fost serios ranit in timp ce a sarit in apararea jucatorului roman, iar potrivit directorului spitalului din Veszprem a suferit, luni, o interventie chirurgicala de succes la pomete si ca ar mai avea nevoie de o alta operatie de "natura cosmetica". Potrivit doctorilor, Sesum ar putea reveni pe teren in doua-trei luni.

Potrivit cotidianului sarb Blic, mass-media din Ungaria a precizat ca Marian Cozma a fost ucis doar pentru ca a dorit sa ii ia apararea unei chelnerite ce fusese atacata de persoanele care mai tarziu i-au luat viata jucatorului roman. Asasinii l-au asteptat pe Cozma in afara clubului si l-au injunghiat. Sesum a crezut ca Marian Cozma a lesinat si a sarit in ajutorul sau. In acel moment jucatorul sarb a fost lovit in fata. In apararea coechipierilor de la formatia ungara a venit mai apoi si croatul Ivan Pesici, care a fost injunghiat in spate. Pesici si-a pierdut un rinichi din cauza ranilor provocate.

Criminali au fost identificati datorita imaginilor video de la camerele de securitate de la intrare in localul din Veszprem.

Politia austriaca a anuntat, luni, ca a retinut trei cetateni unguri, suspectati pentru participarea la incidentele in urma carora handbalistul Marian Cozma a fost ucis in Ungaria, iar comisarul-sef Ioan Bentze a precizat este vorba de Gyozo Nemeth si Sandor Raffael si de prietena unuia dintre ei, care nu ar fi fost implicata in incidentul de la Veszprem.

Un oficial de rang inalt din cadrul politiei din Veszprem a declarat, luni, la televiziunea publica din Ungaria, ca handbalistul Marian Cozma a fost injunghiat de Raffael Sandor, una dintre cele trei persoane retinute, duminica seara, in Austria.
Atasatul roman pentru Afaceri Interne la Budapesta, Ioan Bentze, a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca, luni, a fost retinuta o alta persoana implicata in cazul uciderii handbalistului Marian Cozma, Nemeth Gyozgyo, acesta fiind insa un suspect colateral.

Cel de al doilea suspect principal, Istvan Stojca, se afla in libertate si este dat in urmarire, dar potrivit atasatului de interne, din informatiile politiei maghiare, acesta nu ar fi parasit teritoriul Ungariei.

Marian Cozma, care a participat cu nationala Romaniei la Campionatul Mondial din Croatia, a debutat in reprezentativa in 2002, intr-un meci impotriva Belarus. Inainte de transferul la Veszprem din 2006, Marian Cozma a evoluat la Dinamo Bucuresti.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies