Marian Cozma Handbal

Premierul ungar: "Marian Cozma a devenit eroul unui oras!"

Premierul ungar Ferenc Gyurcsany a comentat, luni, pe blogul sau, incidentul in urma caruia handbalistul roman Marian Cozma a fost injunghiat mortal, iar alti doi coechipieri ai acestuia au fost grav raniti, apreciind ca aparteneta la o comunitate nu este o scuza pentru comiterea unei crime.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2009, 23:05
Data actualizarii: Luni 09 Februarie 2009, 23:06

"Apartenenta la un grup, la o comunitate, nu este o scuza pentru comiterea unei crime Noi trebuie sa cantarim pacatul cu aceeasi unitate de masura.

Si inca ceva: un jucator sarb, unul croat si altul roman luptau pentru succesul unui oras ungar, Vesyprem. Pentru ei era normal nu sa traiasca aici in calitate de sarb, croat sau roman, ci sa imbogateasca succesele unei comunitati maghiare, sa ii intareasca identitatea. Pentru asta ii stimez si le multumesc", afirma Gyurcsany.

"Pe cine intereseaza ca in ultimii zece ani numarul crimei s-a redus la jumatate, cand statisticile sunt date peste cap de o crima brutala? Nu are sens ca un conflict intr-un bar sa se termine cu un deces. Fapta devine cu atat mai grava cu cat are urme sociale mai profunde, deoarece victima este o persoana bine cunoscuta si un sportiv care este dat ca exemplu, eroul unui oras. Pe de o parte se termina puterea cuvintelor intelegatoare si calme, pe de alta creste furia. Reactiile la asemenea cazuri trebuie sa fie dintre cele mai decise, daca trebuie, cu mai multi politisti, cu orice pret", a mai afirmat premierul ungar pe blogul personal.
Ferenc Gyurcsany a mai mentionat ca a citit raportul potrivit caruia doi dintre suspecti au fost prinsi luni si ca altul este cautat, considerand ca Politia a fost rapida in acest caz si a dat rezultate.

Modifică setările cookies