Viitorul, alaturi de Real Madrid, Ajax si Barcelona in topul cluburilor care lanseaza jucatori. Cine e pe primul loc in Europa

Viitorul, alaturi de Real Madrid, Ajax si Barcelona in topul cluburilor care lanseaza jucatori. Cine e pe primul loc in Europa

Viitorul e in topul echipelor europene care lanseaza jucatori de la academie, alaturi de Real Madrid, Ajax sau Barcelona. 

CIES Football Observatory analizat 31 de campionate din Europa si a alcatuit topul cluburilor care au lansat cei mai multi jucatori. La nivelul primelor 5 campionate din Europa, Real Madrid si Barcelona sunt primele, cu 39, respectiv 34 de jucatori crescuti si lansat in fotbalul profesionist.

Cel mai prolific club este insa Partizan Belgrad, cu 75 de jucatori lansati din academie. Ajax e pe locul 2, cu 72 de jucatori, in timp ce locul al treilea este ocupat de Sporting Lisabona, cu 63 de jucatori lansati. In acest top se afla si Viitorul Constanta, cu 27 de jucatori lansati, singurul club din Romania. Clubul lui Hagi este la acelasi nivel cu Salzburg, Maccabi Haifa, Rosenborg, Bilbao sau Slavia Praga in acest clasament.


CIES Football Observatory a luat in considerare pentru acest top regulile UEFA, adica un fotbalist trebuie sa joace pentru cel putin 3 ani la un club intre 15 si 21 de ani ca sa poata fi considerat crescut de clubul respectiv.


Top 10 din primele 5 campionateTop 10 din primele 31 de campionate (Viitorul ocupa locul 52)


 FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Epidemia din China. Posibilitatea ca noul coronavirus să ajungă în România
BRAT