Victor Piturca Dinamo retrogradare Superliga Victor Pițurcă

Victor Pițurcă, tranșant după ce Dinamo a căzut în Liga 2: „A fost previzibil! Au meritat să retrogradeze!” Vinovații fostului selecționer 

Victor Pițurcă a găsit vinovații pentru retrogradarea lui Dinamo.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Iunie 2022, 18:45
Data actualizarii: Joi 02 Iunie 2022, 18:47

Dinamo a întâlnit-o pe U Cluj în barajul pentru retrogradare/promovare. „Câinii” nu au putut întoarce înfrângerea suferită în Ardeal, 0-2, iar pe stadionul din Ștefan cel Mare au obținut doar o remiză, 1-1. Astfel, elevii lui Dusan Uhrin (54 ani) au rupt performanța lui Dinamo, de a se menține în Liga 1 încă de la înființare, și au retrogradat clubul în eșalonul secund. 

Însă, Victor Pițurcă (66 ani) nu este surprins de faptul că gruparea din Ștefan cel Mare va evolua în Liga 2 din sezonul 2022-2023. Fostul selecționer este de părere că jucătorii lui U Cluj au fost mai montați și au meritat să obțină calificarea în fața lui Dinamo. 

Victor Pițurcă: „Dinamo era un plus pentru campionatul nostru”

„Retrogradarea lui Dinamo a fost previzibilă, pentru că echipa a jucat foarte slab. Înțeleg cu greu de ce Dinamo a jucat atât de prost, deoarece Dinamo nu avea jucatori atât de slabi. Au ajuns să joace și cu o echipă de Liga a 2-a și să nu conteze în joc, deci au meritat pur și simplu să retrogradeze.

Păcat în primul rând pentru acest club și pentru acest nume, este păcat ca Dinamo să nu mai fie în prima ligă și este păcat să fie Mioveni sau Hermannstadt. Dinamo este Dinamo, are în spate sute sau chiar milioane de suporteri, era un plus pentru campionatul nostru care oricum este slab”, a declarat Victor Pițurcă pentru Sport Total FM

Totodată, fostul selecționer al României precizează că lipsa conducătorilor de valoare din fotbalul românesc a dus la lipsa echipelor de tradiție în Liga 1.

„Clar în campionat nu mai sunt oamenii de fotbal de altădată, nu mai sunt profesioniști, oameni care au jucat fotbal s-au integrat unii care n-au reușit în meseria lor și au venit în fotbal și acesta este și unul dintre motivele pentru care a ajuns fotbalul atât de jos”, a precizat Victor Pițurcă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!