Gigi Becali FCSB Kevin Luckassen sepsi Superliga Gigi Becali

Veste bună pentru Becali! Atacantul pe care a vrut să-l transfere la FCSB anul trecut este liber de contract

Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat vinerea trecută, 19 mai, Cupa României pentru prima dată de la înființare, cu 2-1 împotriva lui FC Voluntari.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Mai 2022, 18:39
Data actualizarii: Joi 26 Mai 2022, 18:42

După performanța uimitoare, Edi Iordănescu i-a selecționat pe Nicolae Păun și pe Marius Ștefănescu, unic marcator în finală, pentru meciurile României din Nations League cu Bosnia și Herțegovina (7 iunie), Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie).

Cinci jucători pleacă de la Sepsi. Care este motivul despărțirii

Sepsi OSK a anunțat pe Facebook despărțirea de cinci fotbaliști. Printre cei care pleacă de la echipă se numără și Kevin Luckassen (28 de ani), atacant adus de Mircea Rednic în România, pe care FCSB a vrut să-l transfere la începutul anului 2021, când Becali a vrut să-l înlocuiască pe Sergiu Buș, plecat atunci în Coreea de Sud, scrie Fanatik.

De la formația patronată de Laszlo Dioszegi vor mai pleca și Vașvari Gabriel (35 de ani), Răzvan Tincu (34), Fülöp István (32) și Boubacar Fofana (32). Contractele jucătorilor vor expira la sfârșitul lunii iunie, iar conducerea nu dorește prelungirea acestora.

Cel mai bine cotat dintre aceștia este Kevin Luckassen (800 de mii de euro), potrivit Transfermarkt. Pe locul doi se situează Boubacar Fofana (350 de mii de euro), pe trei este Gabriel Vasvari (250 de mii de euro), iar ultimele două poziții sunt împărțite de Răzvan Tincu (150 de mii de euro) și István Fülöp (100 de mii de euro). 

”Jucătorii Vaşvari Gabriel, Răzvan Tincu, Fulop Istvan, Kevin Luckassen şi Boubacar Fofana vor părăsi clubul Sepsi OSK la sfârşiul contractelor care vor expira pe 30 iunie.

Vaşvari Gabriel, care a evoluat pentru echipa noastră din iunie 2018, a îmbrăcat tricoul Sepsi OSK în 123 partide oficiale în toate competiţiile, reuşind să înscrie de 16 de ori.

Răzvan Tincu a petrecut trei sezoane la noi, jucând în 70 de partide pentru club.

Fülöp István se află la Sfântu Gheorghe din vara anului 2018, iar în această perioadă a disputat 93 de meciuri si a marcat 17 goluri.

Kevin Luckassen a sosit la Sepsi OSK sub formă de împrumut pentru sezonul 2021-2022, a marcat cinci goluri în 30 de apariţii.

Boubacar Fofana a venit la Sepsi OSK în vara anului 2020, totalizând de atunci şi până acum 49 de meciuri şi marcând totodată cinci goluri în tricoul clubului”, se arată în comunicatul emis de Sepsi.

Cum gestionează Sepsi situația?

Imediat după câștigarea finalei, Sepsi a anunțat că l-a transferat pe mijlocașul Ion Gheorghe, liber de contract după despărțirea de formația ilfoveană. Al doilea jucător adus de formația covăsneană este mijlocașul central Francisco Junior (30 de ani), de la Gaz Metan Mediaș.

"Eu am zis din start, încă din 2011, asta este ideea principală, vrem să fim corecți și să nu avem nimic de ascuns. Noi am adus doi jucători, pe Ion Gheorghe și pe Francisco, de la Gaz Metan Mediaș. Mai avem nevoie de un decar, de un atacant și poate un fundaș dreapta. Deci maximum încă trei jucători vrem să mai aducem.

Obiectivul principal este să prindem play-off-ul. Cine spune că nu vrea să câștige campionatul, minte. Dar nu putem să ne gândim noi, un club mic sau mijlociu, la campionat. Noi nu suntem club care să aspire la câștigarea campionatului", a spus Laszlo Dioszegi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!