Verdictul specialistului după FCSB - Rapid 2-2: "Este penalty clar"

Cristi Balaj FCSB Rapid Bucuresti Superliga Cristi Balaj
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 09:28
Data actualizarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 11:38

Derby-ul ce a umplut "Arena Națională" dintre FCSB și Rapid s-a încheiat cu scorul de 2-2, în etapa cu numărul cinci, din play-off-ul Superligii.

Cristi Balaj, fost arbitru român, a analizat în detaliu partida, și a ajuns la o concluzie clară.

După o serie de decizii contestate, Balaj a precizat că a fost un penalty evident a fost asupra lui Radunovic. Fostul arbitru a argumentat că intrarea imprudentă a fundașului ar fi trebuit să fie sancționată cu o lovitură de pedeapsă.

  • Cristi Balaj

Cristi Balaj: "Este penalty clar"

Minutul 79: Modul dezordonat în care Radunovic intră cu talpa și lovește în aer gheata atacantului, trebuie sancționat cu lovitură de pedeapsă. Este penalty. Bîrsan a avut un plasament deficitar, nu a folosit diagonala recomandată și câmpul lui vizual a avut de suferit, el a fost mascat de jucători, motiv pentru care nu a avut o analiză corectă asupra fazei. VAR-ul trebuia să intervină., a declarat Cristi Balaj, conform Fanatik.

Analiza lui Balaj a acoperit mai multe momente din meci, oferind explicații detaliate pentru deciziile luate de echipa de arbitraj. În ceea ce privește offside-ul la golul lui Hasani, Balaj a fost ferm convins că acolo era un offside, conform criteriilor UEFA.

Concluzionând analiza, fostul arbitru a subliniat că este important ca centralul să fie mai atent și să gestioneze mai bine situațiile de pe teren, pentru a asigura o corectitudine maximă în desfășurarea jocului.

Cristi Balaj: "Este offside indiscutabil"

"Minutul 23: Atunci când un atacant este în poziție afară din joc, în rază vizuală a portarului, în apropierea acestuia și are o mișcare, o acțiune ( în cazul acesta a sărit peste minge) care influențează capacitatea portarului, atunci termenul folosit în arbitraj este că atacantul are un impact asupra portarului și trebuie sancționat pentru offside. Portarul nu plonjează, pentru că nu știe dacă atacantul va devia mingea sau nu. Nu am niciun dubiu, decizia este offside, golul a fost anulat corect.

Minutul 57: La golul 2 al FCSB-ului, ar fi fost mai simplu să analizăm dacă mingea nu era sărită, am fi avut raportul între linie și minge. Putem să avem câteva considerații pentru a avea fiecare propria opinie: poziția piciorului stâng al lui Olaru, piciorul drept clar este în afara terenului, grosimiea liniei de poartă este de maximum 12 cm ( de obicei se respectă această dimensiune), diametrul mingii este aprox 20-22 cm și foarte important, o proiecție a mingii nu trebuie să atingă linia suprafeței de poartă ( doar atunci este afară din joc). Arbitrul asistent a fost poziționat pe  linia porții și singurul dintre noi care a avut o imagine clară a fazei, îmi este dificil să-l contrazic că a greșit."

"Minutul 79: La Rahmani avem o faza tipică în care un apărător joacă mingea de o manieră imprudentă dar nu ține cont de consecințele atacului și ulterior calcă cu talpă adversarul. O asemenea intervenție, în zona de control a arbitrului nu are voie să nu fie sancționată cu lovitură liberă și avertisment ( cartonaș galben )", a adăugat fostul arbitru, după meci.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!