Liga 1

Un nou proces la TAS! Pandurii spera sa se salveze de la retrogradare! Anunt INCREIDIBIL

Marin Condescu merge la TAS pentru meciul pierdut de Pandurii la masa verde cu ASA Targu Mures.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Iunie 2017, 13:03
Data actualizarii: Luni 19 Iunie 2017, 13:04

Pandurii sunt aproape de faliment, insa Marin Condescu e convins ca TAS poate salva soarta clubului.

Presedintele gorjenilor anunta ca a primit acceptul FRF de a mers la TAS pentru a ataca decizia de iarna trecuta, cand jucatorii de la Targu Jiu s-au retras de pe teren la pauza partidei de la Targu Mures cu ASA din cauza terenului inghetat. Comisiile FRF au decis ca Pandurii sa piarda partida la masa verde, iar echipa a retrogradat la finalul sezonului. Condescu cere si cele 3 puncte cu care echipa sa a fost depunctata pentru neindeplinirea regulilor fair-play-ului financiar.

"In urma discutiei avute cu domnul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Cosmin Popescu, am prezentat cele doua variante care exista pentru Pandurii.

In primul rand, am primit aprobarea sa contestam la TAS pierdea punctelor si sa suportam noi toate cheltuielile, inclusiv ale FRF, urmand sa recuperam ulterior banii de la Federatie, daca vom castiga. Daca vom ramane in prima liga, vom juca tot la Severin, pana la inaugurarea stadionului din Targu Jiu. Cealalta varianta e continuarea in liga secunda, cu obiectiv promovarea. Vom juca la Motru, pana la fi gata stadionul.

Consiliul Judetean Gorj isi mentine contributia pentru finantarea clubului. CS Panduriil nu va intra in faliment. Pe 21 iunie, cand se va judeca cazul, vom demonstra ca putem onora angajamentul luat si ca avem resursele financiare. Pentru intreg sezonul 2017-2018, banii pe care trebuie sa-i platim catre masa credala nu se ridica decat la 210.000 de euro" a declarat Condescu, la Radio Infinit, potrivit ProSport.

Daca nu castiga la TAS, Condescu e hotarat sa mearga mai departe si sa ii dea in judecata pe jucatorii de la Pandurii care au decis sa iasa de pe teren la Targu Mures! Sanmartean si Tucudean pot fi buni de plata pentru decizia lor.


"In oricare dintre variante la mijloc e vorba de un milion de euro. Daca Tribunalul de Arbitraj Sportiv ne da dreptate, si avem toate argumentele de partea noastra pentru a castiga acolo, ramanem in Liga I si primim acesti bani din drepturile de televiziune.

In varianta in care pierdem si ajungem in Liga a II-a, nu mai primim acesti bani, dar ne judecam cu jucatorii care au iesit de pe teren si care ne-au pricinuit acest prejudiciu de trei puncte. Ei nu mai au nici un drept sa fie la masa credala pentru ca din cauza lor clubul a retrogradat si, ca urmare, putem spune ca nu li se mai cuvin datoriile de un milion de euro pe care le-ar avea ei de recuperat.

Nu putem sa-i platim pentru ca au retrogradat echipa. Despre mine nu mai vorbesc, pentru ca milionul pe care eu il am de recuperat de la masa credala, daca se va intampla vreodata, am zis sa fiu ultimul dintre cei care isi primesc banii inapoi, desi sunt primul pe lista creditorilor.

Cu un milion de euro mai putin la masa credala lucrurile sunt mult mai usor de suportat pentru club in urmatorul an. in orice tara normala la cap, angajatorul nu il poate obliga pe angajatul sau sa presteze o munca daca ii este pusa in pericol viata.

In acest caz jucatorii, televiziunile, spectatorii, toata lumea, a constatat ca terenul era total inadecvat pentru disputarea unui meci de fotbal. Cum putea cineva de la club sa ii forteze pe jucatori sa continue meciul, iar apoi unul dintre ei sa se accidenteze grav, pentru ca erau conditii pentru asa ceva?

Ii era pusa in pericol integritatea corporala a salariatului, adica a jucatorului? Eu zic ca da! Singurul care putea opri meciul era arbitrul si tocmai pentru ca decizia lui de a continua partida a afectat grav interesele patrimoniale si destinul clubului Pandurii am decis sa ne adresam cu o plangere penala organelor competente pentru a clarifica aceste aspecte. Speram, de asemenea, ca asa ceva sa nu se mai intample vreodata", a spus Condescu, conform pandurul.ro
 

Modifică setările cookies