Dan Petrescu CFR Cluj Liga 1 Nana Boateng Superliga

Un jucător de la CFR Cluj s-a dus uluit la Dan Petrescu și l-a întrebat direct: "Coach, e posibil așa ceva?"

CFR Cluj a început cu dreptul play-off-ul, 3-1 contra lui FC Voluntari, însă, în ciuda avantajului important pe care îl are campioana, Dan Petrescu continuă să aibă motive de nemulțumire.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2022, 08:37
Data actualizarii: Duminica 13 Martie 2022, 08:42

Încă de dinaintea partidei, Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit de sistemul competițional care există din sezonul 2015/2016. Antrenorul lui CFR Cluj consideră că este "un campionat fals" pentru că echipelor le sunt înjumătățite punctele la intrarea în play-off/play-out, iar formația de pe primul loc este mereu dezavantajată.

Nana Boateng, surprins de sistemul competițional din România

După victoria cu FC Voluntari, Dan Petrescu a dezvăluit o discuție avută cu Nana Boateng, mijlocașul lui CFR Cluj, care s-ar fi arătat uluit de sistemul competițional din România.

"Azi dimineață, după antrenament, Nana Boateng a venit la mine. 'Coach, vreau să te întreb ceva. Dar de ce ne iau punctele?'. Zic cum, nu știai? 'Nu!'. Și cum ai aflat? "M-am uitat în clasament și am văzut că e 0-0 golaverajul'. El habar n-avea. 'E posibil așa ceva?'.

În secolul ăsta e posibil, i-am zis. Vă dați seama ce șoc a fost pentru el, n-a știut și e normal. Și el a fost pe la Manchester City, la academie, a fost prin Finlanda. Nu credea că poate să existe așa ceva. I-am zis că asta e realitatea, haide să vedem ce putem face", a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Nana Boateng (27 de ani) este un mijlocaș ghanez care a sosit în septembrie 2021 la echipă, strângând deja 31 de meciuri în tricoul campioanei României. De-a lungul carierei, a mai evoluat pentru echipele U18, U21 și U23 ale lui Manchester City, Stromsgodset (Norvegia), Colorado Rapids (SUA) și KuPS (Finlanda).

După victoria cu FC Voluntari, CFR Cluj a ajuns la 41 de puncte în play-off, cu 10 lungimi peste FCSB, care are un meci mai puțin jucat, cel cu Farul, programat luni, de la ora 21:00.

Modifică setările cookies