Un idol din Ghencea va da lovitura de start a meciului FCSB - CFR Cluj. "Ar fi o reparație morală. Numele lui e pronunțat prea rar"

Superliga Mihai Stoica / Sport Pictures
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 05 August 2023, 17:58
Data actualizarii: Sambata 05 August 2023, 18:16

FCSB - CFR Cluj, meci din runda a patra a Superligii, se joacă duminică, de la 21:30, în Ghencea.

Manager general la FCSB, MM Stoica a anunțat că Adrian Ilie, fostul star din La Liga, va da lovitura de începere. "Cobra", unul dintre cei mai valoroși jucători români de după Revoluție, a jucat cu Steaua în Champions League pe postul de atacant, apoi, după plecarea lui Basarab Panduru la Benfica Lisabona, a trecut în linia de mijloc. 

A devenit rapid la finale anilor 90 om de bază în națională, iar la Campionatul Mondial din 1998 a fost unul dintre oamenii cheie ai formației lui Anghel Iordănescu. În Franța, la ultima ediție la care s-au calificat tricolorii, Adi Ilie, format la Electroputere Craiova, a marcat unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale turneului, în poarta Columbiei. 

  • Adrian Ilie

"Am fi dorit să fie o surpriză, dar așa este. Adrian Ilie va da lovitura de începere a meciului. Am făcut-o acum pentru a crea un arc în timp între Adrian Ilie și Florinel Coman. 

Adrian Ilie a fost lângă noi, a venit în bază, ne-a vorbit, a vorbit cu jucătorii, e un om foarte aproape de noi. A venit și acum câteva luni la bază. Tocmai de aia am ținut cont de evoluțiile din ultima vreme ale lui Florinel Coman și ne-am dus puțin înapoi, iar eu mai am o chestie specială: Adi Ilie a venit cu Valencia în Ghencea și a fost huiduit. 

Cumva mă gândesc că ar fi o reparație morală. Numele lui e pronunțat prea rar. Se vorbește de Hagi și generația lui, de Mutu și generația lui, dar multă lume a uitat de Adrian Ilie. Adi Ilie a fost genial, un fotbalist de excepție. 

Dacă ar fi să vorbim de profilul lui de jucător, pentru mine Marcel Răducanu, Adrian Ilie și Adrian Mutu au fost 3 jucători în zona aia. Și Ilie Dumitrescu, bineînțeles, dar arcurile astea le-aș vedea eu în timp. Eu mă bucur foarte mult că a acceptat invitația. Invitația a venit în primul rând din partea Peluzei Nord", a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

La națională, Adi Ilie a evoluat în 55 de partide și a înscris 13 goluri. Cele mai multe apariții le-a bifat la Valencia CF, 113, unde a marcat de 37 de ori și a pasat decisiv în 15 situații, în aproape 6.800 de minute jucate în tricoul spaniolilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!