Steaua poate fi retrogradata vineri! Anuntul care zguduie clubul din Ghencea! Reactia lui Becali

Autor: Sport.ro
Joi 28 Martie 2013, 19:55

Steaua poate avea soarta Universitatii Craiova dupa ce a dat in judecata forul condus de Mircea Sandu!

Steaua merge la tribunal in cazul FCM Bacau, in care a pierdut litigiul pentru contractul lui Baciu la TAS.

Pentru ca a pierdut procesul la TAS, Steaua a reclamat FRF si la FIFA si UEFA.

Avocatul lui FCM Bacau, Paul Ciucur, a anuntat pentru ProSport ca, din cauza faptului ca Steaua nu a platit datoria in "cazul Baciu" si a actionat in Instanta FRF, i-a reclamat pe ros-albastri la FIFA si UEFA.

"Am anuntat FIFA si UEFA ca Steaua a actionat in Instanta pe trei dosare Federatia Romana de fotbal. Consider ca Steaua este constienta de faptul ca se va supune la masuri drastice din partea forurilor continentale. Noi asteptam pana maine ca banii sa fie virati in cont, insa faptul ca Steaua a dat in judecata Federatia poate duce la dezafilierea lor", a declarat Ciucur.

Presedintele lui FCM Bacau a anuntat la Sport.ro ca Steaua mai are 24 de ore la dispozitie sa achite datoria. "Normal si logic ar fi sa achite pana maine, altfel se supune rigorilor regulamentelor. Comisia de Licentiere trebuie sa respecte regulamentul, ma astept sa se intample asta. In caz contrar, ne vom adresa instantelor UEFA si FIFA si vom merge in audienta pentru a ne sustine cauza!", a spus Scanteie la Sport.ro.

Steaua poate plati cu dezafilierea pentru faptul ca a dat FRF in judecata! LA fel a procedat si Universitatea Craiova iar clubul oltean a fost dezafiliat de Comitetul Executiv al Federatiei.

Gigi Becali nu se teme ca Steaua ar putea fi retrogradata si explica ce procedura a urmat clubul pentru a se asigura ca nu exista niciun risc in privinta obtinerii licentei.

"Nu am dat in judecata FRF, nu ne-a cerut sa punem in executare datoria. Noi am contestat acea datorie, am facut o actiune in constatare, sa se constate ca hotararea Comisiei de Solutionare a Litigiilor e definitiva si irevocabila si ca hotararea TAS si a Tribunalului de la Lausanne nu are efecte in Romania.

Am pus banii intr-un cont, 840.000 de euro, ca sa se vada buna noastra credinta. In caz ca pierdem intr-o instanta civila noi ii platim. Nu tergiversam plata sumei catre FCM Bacau. Avem scrisoare de garantie bancara. Exista un litigiu pe care il vom solutiona!", a comentat Becali la Sport.ro.

Directorul sistemului national de licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat agentiei MEDIAFAX, ca Steaua a atacat in contencios administrativ scrisoarea de notificare in cazul Baciu si a precizat ca nu se poate pronunta in acest dosar pana nu primeste documentele de la Curtea de Apel.

"Au atacat in contencios administrativ scrisoarea semnata de directorul juridic al FRF, prin care le notifica faptul ca exista o decizie definitiva si irevocabila a TAS de a plati o suma clubului din Bacau. O sa vedem dupa 15 aprilie cum vor documenta cei de la Steaua aceasta speta. Stim ca Tribunalul Federal Cantonal a respins recursul facut de Steaua impotriva deciziei TAS. Acum ce incearca ei sa faca, mi-e greu sa inteleg, pentru ca nu stiu motivele plangerii. Pana la 15 aprilie vom avea documentele de la Curtea de Apel, dar nu pot comenta pentru moment implicatiile acestei situatii", a spus Duru pentru Mediafax.

 

Raed Arafat, despre epidemia de Covid-19 din țară: „Până în vara anului viitor nu vom sta liniștiți”
BRAT

Modifică setările cookies