Transferuri surpriză la CFR Cluj: Neluțu Varga îi "fură" starurile lui Mititelu

FCU Craiova Adrian Mititelu Juan Bauza Nelutu Varga William Baeten Superliga
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 15:51
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 15:52

CFR Cluj este vicecampioana României. Ardelenii au terminat play-off-ul Superligii cu 46 de puncte, la doar trei puncte de liderul FCSB.

Conform GSP.ro, Juan Bauza și William Baeten vor fi împrumutați de FCU Craiova la CFR Cluj pentru sezonul viitor. 

Această tranzacție vine pe fondul unei crize de lichidități la echipa olteană și a dorinței de a scăpa de salariile mari ale celor doi jucători.

Bauza, mijlocaș ofensiv, și Baeten, mijlocaș central, câștigă împreună 34.000 de euro lunar, ceea ce reprezintă o povară financiară pentru FCU Craiova, ce va evolua în eșalonul secund de sezonul viitor.

Strategia lui Adrian Mititelu

Adrian Mititelu, finanțatorul echipei oltene, ar fi reușit să încheie o înțelegere cu Nelu Varga, patronul CFR Cluj, pentru împrumutul jucătorilor pe un an. În schimb, cei doi fotbaliști au fost convinși să-și prelungească contractele cu FCU Craiova, evitând astfel pierderea lor gratis vara viitoare.

Mititelu a încercat inițial să încheie un acord cu Gigi Becali de la FCSB și cu Dan Șucu de la Rapid, dar negocierile au eșuat din cauza clauzelor de transfer și a intereselor diferite ale părților implicate. În cele din urmă, Varga a acceptat condițiile propuse de Mititelu, iar tranzacția a fost finalizată, scrie sursa citată.

„Mi-am dat acordul pentru ca Bauza şi Baeten să meargă la CFR Cluj. Vor fi împrumutați pentru un an. M-am înțeles cu Nelu Varga şi cu Dan Petrescu.

Există şi alte clauze în contract, şi de transfer definitiv, dar e prematur să vorbim. Fotbaliştii trebuie să se înțeleagă cu CFR Cluj şi totul se va semna”, a declarat Adrian Mititelu, conform Pro Sport.

"Suntem în discuțiile finale, cu FCU Craiova ne-am înțeles", a declarat Neluțu Varga, conform GSP.

Detalii contractuale 

În cadrul acestui acord, există clauze care permit transferul definitiv al jucătorilor la CFR Cluj, în funcție de performanțele și obiectivele atinse. Dacă FCU Craiova reușește promovarea în Superliga în vara lui 2025, Bauza și Baeten ar trebui să revină la echipă. În caz contrar, CFR Cluj are opțiunea de a-i achiziționa definitiv.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!