Liga 1

Totul pe cartea atacului! Mihai Stoica a anunțat echipa lui FCSB pentru derby-ul cu Universitatea Craiova

FCSB se pregătește pentru meciul cu Universitatea Craiova, deosebit de important în lupta pentru titlu, programat duminică, de la ora 19:30, în runda a opta din play-off.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 16:14
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 16:15

Obligată să învingă pentru a ține pasul cu liderul CFR Cluj și pentru a ajunge într-o posibilă finală a campionatului cu formația din Gruia, FCSB intenționează să folosească o formația ofensivă la duelul cu Bănie.

Mihai Stoica a anunțat echipa lui FCSB pentru derby-ul cu Universitatea Craiova

Mihai Stoica a anunțat cu trei zile înainte de meci că echipa de start a celor de la FCSB este deja stabilită. Toni Petrea va renunța la unul dintre Adrian Șut și Malcom Edjouma, însă, după ultimele declarații ale patronului Gigi Becali, se pare că francezul ar urma să fie trecut pe banca de rezerve.

În rest, FCSB va rămâne cu aceeași defensivă și va miza pe cinci jucători de atac - Darius Olaru, Florin Tănase, Octavian Popescu, Andrei Cordea și Florinel Coman. Rămâne de văzut pe ce poziție va evolua ultimul, având în vedere că la ultimele jocuri a fost folosit pe poziții neobișnuite, precum extremă dreapta sau atacant central.

"Avem trei jucători care ne pot rezolva meciul, vorbesc de jucători de atac - Tănase, Octavian Popescu și Olaru. Dacă îl câștigăm și pe al patrulea (n.r - Coman), e ceva extraordinar. Și l-am câștigat... pentru că în ultimele două meciuri, chiar dacă n-a jucat pe poziția lui de bază, atacant lateral stânga, ci a jucat număr 9 sau chiar în dreapta, a făcut-o foarte bine. Și cu Farul, dar și acum. A fost implicat în foarte multe faze.

Dacă avem patru jucători în forma asta... dacă îl avem și pe al cincilea, Cordea, va fi foarte greu să nu marcăm. Cordea va fi titular, da. (n.r - Echipa e deja stabilită?) Clar! Olaru, Tănase, Cordea, Coman, Octavian. Iese unul dintre Edjouma și Șut. Linia de fund n-ai cum să o schimbi, a jucat foarte bine", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

  • Cum ar putea arăta FCSB la meciul cu Universitatea Craiova: Târnovanu - Ov. Popescu, Miron, Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Oct. Popescu - Cordea, Tănase, Coman

Sorin Cârțu nu se teme de Octavian Popescu 

Oficialul grupării din Bănie a făcut o declarație neașteptată însă, dezvăluind că nu consideră că Octavian Popescu nu ar putea fi blocat, oferind soluții prin care tânărul jucător al FCSB-ului ar putea fi 'neutralizat'. 

„Octavian Popescu nu e un jucător pe care să nu poți să-l blochezi. După mine, eu știu cum trebuie făcut cu Octavian Popescu, dar nu vreau să dau indicații altora. La Octavian Popescu, cel care este în zona lui trebuie să-l întâmpine, apoi să coboare un dublaj.

Gata, s-a terminat! Ce să facă, să ia mingea printre 3-4 jucători? Nu poate! Asta e mereu soluția contra lui și l-ai 'curățat'. El trebuie să preia mingea, dacă îi vine dublaj nu mai face nimic”, a adăugat președintele Universității Craiova. 

Modifică setările cookies