Talpan continua razboiul cu Becali. Decizia instantei l-a nemultumit pe juristul CSA: "Merg pana la CEDO"

Talpan continua razboiul cu Becali. Decizia instantei l-a nemultumit pe juristul CSA: "Merg pana la CEDO"

Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei, a castigat in instanta dreptul la despagubiri in valoare de 3.000 euro in procesul intentat in nume propriu lui Gigi Becali.

Talpan a castigat procesul intentat pentru calomnie lui Gigi Becali. Juristul CSA a reclamat in fata instantei ca a fost jignit de finantatorul Stelei, dupa pornirea dosarului "CSA vs. FCSB".

Juristul CSA nu se multumeste insa doar cu cei 3.000 euro pe care instanta de judecata l-a obligat pe Becali sa-i plateasca. Acesta spune ca este pregatit sa faca apel si chiar sa mearga la CEDO.

Talpan ceruse despagubiri de 1 milion de euro.

"Prin simplul fapt ca s-a admis actiunea este o recunoastere a vinovatiei paratului George Becali, al prejudiciului meu moral si al imaginii mele. In ceea ce priveste cuantumul daunei este inadmisibil ca un ofiter al statului, al Armatei Romane, care apara interesele statului, sa fie umilit cu acordarea ca despagubiri a unei sume infime. Ar fi un precedent care ar da posibilitatea oricarei persoane influente de a umili si batjocori persoane care apara interesele statului si sunt de buna credinta", a spus Florin Talpan pentru publicatia online ziare.com

"Instanta a fost subiectiva inca de la inceputul procesului, acordand ilegal un termen pentru luarea la cunostinta a raspunsului la intampinare de catre avocatul paratului. Orice avocat care cunoaste Codul de Procedura Civila stie ca de raspunsul la intampinare se ia la cunostinta de la dosarul cauzei, acesta nu se comunica.

Becali si acolitii lui au facut galagie la fiecare sedinta. George Becali m-a jignit si insultat chiar in timpul desfasurarii procesului, in fata instantei, fara ca presedinta sedintei sa ia vreo masura in acest sens. Codul de Procedura prevede clar articole in acest sens, ca judecatoarea poate dispune masuri impotriva celor turbulenti masuri incepand cu amendarea pana la dosare penale si arestarea acestora", a mai spus Talpan.

In final, reprezentantul CSA a amenintat ca va merge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

"Voi formula apel si, in cazul in care nu voi gasi dreptate in tara, voi ajunge la CEDO. Nu este posibil, inclusiv dupa proces m-a jignit. Nu ma voi opri aici, voi merge mai departe pentru ca sunt dovezi foarte clare in dosar", a conchis Talpan.

VIDEO PROTVPLUS.RO

UE a încheiat un nou contract cu BioNTech-Pfizer pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-Covid-19
BRAT
Modifică setările cookies