Steaua a luat o singura data titlul, revenind in retur de pe un loc mai jos de sase!

Istoria nu o ajuta pe Steaua! Echipa din Ghencea a mai castigat o singura data titlul, dupa ce a fost mai jos de locul 6.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Martie 2009, 14:00
Data actualizarii: Luni 02 Martie 2009, 15:17

In afara sezonului 1977/1978, Steaua nu a revenit niciodata intr-un retur de campionat de pe o pozitie mai slaba decat locul doi pentru a castiga la final campionatul.
In sezonul 1977/1978, Steaua a castigat titlul, la egalitate de puncte cu formatia FC Arges, dupa ce in etapa a XIX-a ocupa doar pozitia a saptea a clasamentului, la patru puncte de lider, ASA Targu Mures, formatie care a terminat campionatul doar pe locul 11, la opt puncte diferenta de gruparea din Bulevardul Ghencea. Atunci se acordau doar doua puncte pentru un meci castigat.

Dinamo, lider dupa etapa a XVIII-a, a terminat un campionat al Ligii I pe pozitia a doua, dupa ce a condus la un moment dat clasamentul in retur, de patru ori, dar aflandu-se doar la trei puncte de urmatorii care la final au castigat titlu. In sezonul 1998/1999, Dinamo conducea in clasamentul Ligii I cu trei puncte fata de Rapid, din etapa a XXIV-a pana in runda XXVII. Rapid a castigat la final titlul cu o diferenta de sapte puncte.

Rapid a revenit o data, in sezonul 1966/1967, de pe pozitia a cincea in retur, pentru ca la final sa castige titlul. Atunci, dupa prima etapa a returului, Rapid se afla pe pozitia a cincea, la doua puncte de liderul Universitatea Craiova. Rapid a terminat clasamentul la doua puncte de Dinamo si la patru de fostii lideri, jucatorii olteni. Acum, Rapid se afla pe locul cinci in clasamentul Ligii I, la sapte puncte de Dinamo.
Formatia CFR Cluj, detinatoarea unui titlu in Liga I, in 2007/2008, nu a fost nevoita sa revina in returul acelui campionat decat de pe locul doi, cand s-a aflat la o distanta de doar doua puncte de primul loc de atunci, Steaua.

Celelalte urmaritoare ale formatiei Dinamo, Unirea Urziceni si FC Timisoara, nu au castigat inca niciun titlu in Liga I.

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies