A fost sau nu legala interzicerea vestelor la porti? Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei: "Vreau sa le multumesc suporterilor lui Dinamo"

Dinamovistii aveau doua coregrafii pregatite pentru marele meci cu Steaua, insa n-au putut sa faca niciuna dintre ele.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 August 2016, 17:00
Data actualizarii: Duminica 21 August 2016, 17:07

UPDATE / Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, intr-o interventie telefonica la Sport.ro:

"Coregrafia si elementele de recuzita au fost interzise de organizator (n.r. clubul Steaua), inclusiv acele veste, care au fost considerate elemente de recuzita. Organizatorul are drept, din punct de vedere legal, sa le interzica."

"Pe de alta parte, trebuie sa precizez ca accesul si verificarea suporterilor la intrarea in stadion se face de agentii privati ai firmei de securitate care a fost angajata de organizator."

"Rolul nostru acolo este sa supraveghem si sa ne asiguram ca lucrurile se desfasoara in deplina siguranta. Ne implicam in controlul suporterilor doar atunci cand avem suspiciuni, si numai in mod selectiv, pentru a ne asigura ca nu exista asupra lor obiecte interzise de lege."

"Cred ca au fost create in mod artificial niste tensiuni la porti, in momentul in care suporterilor li s-au interzis acele veste."

"Eu vreau sa le multumesc suporterilor de la Dinamo care au inteles masura si au cedat intr-un final."

"Legea prevede in mod clar obiectele interzise in arena, dar si posibilitatea organizatorului de a-si lua masurile speciale pe care le considera necesare", a spus Georgian Enache la Sport.ro.


Becali a spus ca seful Jandarmeriei este cel care a luat decizia pentru a evita invidentele. De fapt, Jandarmeria nu are nicio implicare in luarea acestei decizii, sustin surse din cadrul institutiei. Firma de paza angajata de Steaua este cea care a efectuat controlul, in baza celor convenite cu sefii clubului.

"Jandarmeria trebuie sa pastreze ordinea in afara stadionului si sa intervina in cazul unor derapaje in interior. Nu noi am facut controlul corporal, nu a fost decizia noastra sa se poata intra sau nu cu veste pe Arena Nationala. Nici nu exista un cadrul legal in baza caruia noi am fi putut sa facem asa ceva", a explicat un oficial al Jandarmeriei pentru www.sport.ro.

Steaua a hotarat sa impiedice orice tentativa a dinamovistilor de a realiza show-ul pe care si-l doreau in peluza dupa coregrafia sabotata a Stelei la meciul cu Manchester City, din play-off-ul Champions League.

CITESTE SI

Modifică setările cookies