Jucatorii lui Dinamo isi pot lua ADIO de la fotbal! Ce pedeapsa risca din cauza petardelor:

Autor: Sport.ro
Marti 26 Aprilie 2011, 08:50

	Jucatorii lui Dinamo isi pot lua ADIO de la fotbal! Ce pedeapsa risca din cauza petardelor:

Scandalul petardelor ia amploare! Dupa derby-ul dintre Steaua si Dinamo, cei care pot fi pedepsiti pentru incidentele din Ghencea nu sunt doar suporterii, ci si jucatorii!

Daca Legea promovata de Dumitru Dragomir se aplica, jucatorii lui Dinamo pot fi pedepsiti cu interzicerea pe stadion, asemenea suporterilor, sau chiar cu puscaria, scrie ProSport.

Conform Legii nr. 4 din 2008 privind combaterea violentei la competitiile sportive, la articolul 35, alineatul 1 este prevazut: "Incercarea de a introduce, detinerea sau folosirea in incinta arenei sportive a obiectelor artizanale si de distractie, pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T.2, precum si a artificiilor din categoria obiecte zburatoare luminoase si a pocnitorilor din clasa I constituie infractiune si se pedepseste potrivit art. 31 alin. (21) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive".

Mai mult, "se poate dispune fata de invinuit sau inculpat masura de siguranta a interzicerii accesului la compettţiile sau jocurile sportive pe o perioada de la un an la 3 ani"! Legea nr. 126 are o completare chiar mai dura: "Producerea, experimentarea, prelucrarea, detinerea, transportul, folosirea sau orice alta operatiune cu materii explozive, efectuate fara drept, constituie infractţiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani."
 

LIVE UPDATE. Situaţia cazurilor de coronavirus din România, sâmbătă 28 martie, ora 17:00. 30 de oameni au murit
BRAT