ASA Targu Mures prime Steaua Superliga

Sistemul playoff creste sumele pentru cluburi! Lupta la titlul se da pe bani multi: cate milioane de euro va lua campioana

ASA Targu Mures ar putea deveni prima campioana care plateste bonusuri pentru salvarea de la retrogradare

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Mai 2015, 18:54
Data actualizarii: Marti 12 Mai 2015, 18:54

Nou-promovata ASA isi face calcule de milioane de euro, iar finalul acestui sezon ar putea consemna un lucru unic in fotbal - jucatorii vor incasa, pe langa prima de titlu, si bonusurile pentru salvarea de la retrogradare promise la inceputul campionatului.

Clubul din Targu Mures are in acest moment un deficit de 2 milioane de euro, dar problemele financiare se pot rezolva usor daca echipa reuseste minunea de a cucerit titlul de campioana.

Sistemul playoff/playout, ce se va implementa din toamna, va aduce venituri suplimentare pentru cluburile din Liga I si asta pentru ca banii din drepturile de televizare nu se vor mai imparti la 18 echipe, ci la 14.

Astfel, campioana acestui sezon va primi 3,9 milioane de euro, cu 500.000 mai mult fata de cat a primit Steaua pentru titlul din editia 2013/14. Dupa noua impartire a sumelor, echipa care va termina sezonul pe locul 2 va primi 3,5 milioane de euro, mai mult decat campioana sezonului trecut.

ASA, stabila financiar daca ia titlul

Clubul din Targu Mures a facut minuni in Liga I fara un efort financiar deosebit. Bugetul de salarii este de 1,6 milioane de euro, plus 35% taxe la bugetul de stat.

Cel mai bine platit jucator din lot, Gabi Muresan, are salariul platit in proportie de 75% de Tom Tomsk. Rusii ii platesc lunar 15.000 de euro. De asemenea, alti trei jucatori sunt in aceeasi situatie fericita pentru ASA - Sepsi, Voiculet si Hora primesc doar cate 5000 de euro pe luna de la Targu Mures, restul salariului fiind suportat de CFR Cluj.

Campioana cu prime pentru evitarea retrogradarii

Jucatorii ASA-ului au sansa sa intre in istorie printr-un lucru unic in fotbal - primele de titlu ar putea veni la finalul sezonului la pachet cu bonusurile pentru evitarea retrogradarii.

Conducerea clubului le-a promis sume intre 10.000 si 30.000 de euro pentru obiectivul stabilit la inceputul campionatului. Banii se vor imparti in functie de numarul de meciuri jucate de fiecare fotbalist.

150.000 € este salariul lui Eduard Stancioiu
4000 € ii plateste ASA lunar lui Ianis Zicu
3.000.000 € a fost bugetul clubului ASA pentru acest sezon
400.000 € a castigat ASA din contractele de sponsorizare

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!