ANALIZĂ Și-au rezolvat problemele exact când aveau mai mare nevoie. Trei idei după FC U Craiova - U Cluj 3-2, meciul care poate salva echipa lui Mititelu

FCU Craiova Adrian Mititelu analiza fcu - U Cluj U Cluj Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 Aprilie 2024, 02:11
Data actualizarii: Duminica 28 Aprilie 2024, 02:14

FC U Craiova și-a revenit în al 12-lea ceas, a învins-o pe Universitatea Cluj, scor 3-2, și a făcut un pas în față critic pentru salvarea de la retrogradare. 

Din lanternă roșie și echipă fără victorie de 12 meciuri, trupa condusă de pe banca tehnică de Eugen Trică ocupă acum unul dintre locurile de baraj și se poate gândi, în ultimele două etape, chiar la salvarea directă. În schimb, Neluțu Sabău rămâne cu multe dubii și incertitudinea că ar putea juca barajul pentru Europa, unul care, la un moment dat, nu mai părea în pericol.

Cum s-a produs rezultatul de pe "Oblemenco"?

Vedetele lui Mititelu s-au "activat" în sfârșit

Craiova a oprit alunecarea în gol tocmai pentru că, după multe luni, echipa a arătat în sfârșit atitudine, determinare, unitate și, mai important, oamenii de la care se așteaptă cel mai mult au răspuns prezent. Trică a aliniat o linie ofensivă cu Bahassa, Bauza, Baeten și Blănuță și, spre deosebire de ultimele meciuri, gradul de implicare al oamenilor de atac, în special Bahassa, a fost mult mai ridicat.

Talentatul francez a lăsat deoparte orgoliul, a arătat poftă de joc și a fost parte integrantă a angrenajului, reușind să-l lanseze exemplar pe William Baeten la faza golului de 1-1, apoi să-l servească la fel de inspirat pe același belgian la reușita de 2-1. Au fost primele implicări în goluri ale playmaker-ului din 24 februarie încoace, când puncta în succesul cu Dinamo, scor 2-1.

Într-o situație asemănătoare e și căpitanul Baeten, care a pus capăt, sâmbătă, unei pauze asemănătoare: nu mai punctase din 17 februarie și nu avusese nicio contribuție decisivă în play-out. Cu ei activi și la un nivel apropiat de cel maxim, Craiova a arătat a echipă în adevăratul sens al cuvântului.

Apărarea nu a mai dat rateuri majore

Chiar dacă a primit două goluri, linia defensivă a oltenilor, cu Lacroix și Compagnucci în centru, Negru și Padula pe benzi, a încetat să mai fie punctul nevralgic al echipei, dând o oarecare siguranță atât de necesară într-un meci decisiv precum cel cu Universitatea Cluj.

Dacă majoritatea adversarelor aveau ocazii peste ocazii la poarta lui Gurău, ardelenii au marcat un prim gol norocos, după o centrare deviată a lui Roguljic și o reluare din apropiere a lui Silaghi, în timp ce reușita a doua a venit grație unei pase geniale a lui Roguljic pentru Anselmo. În rest, Lacroix a dominat spațiul aerian, Nistor și Gheorghe au fost blocați eficient în cele mai multe dintre cazuri, iar Gurău a mai fost nevoit să intervină o singură dată, în prima repriză, la faza în care a respins în bară șutul lui Vali Gheorghe. 

Un plus pentru Negru, care a avut intervenții foarte bune pe faza defensivă, și unul pentru Padula, care a urcat mult în atac și se putea alege cu un asist în prima repriză, dacă Pop era mai inspirat la finalizare.

Semne de îngrijorare pentru Sabău

De cealaltă parte, Universitatea Cluj a arătat mai degrabă modest și are o singură victorie în ultimele șase meciuri oficiale, insuficient pentru a mai fi sigură de locul de baraj pentru Conference League. Dacă Petrolul o învinge pe FC Botoșani, va egala la puncte echipa lui Neluțu Sabău, care are nevoie să prindă cel puțin locul al zecelea pentru a-și juca șansa europeană.

Fără Popa și Chipciu, Șepcile Roșii arată ca o echipă debusolată în special pe plan ofensiv, unde Dan Nistor și-a consumat deja momentele bune și unde lipsa unui număr nouă veritabil se vede din plin. Roguljic a fost singurul om de creație care s-a ridicat la un nivel bun, iar camerele de luat vederi l-au surprins de multe ori pe Sabău vizibil nemulțumit, discutând intens cu oamenii din staff-ul său.

Asta pentru că nici Doukoure și Simion nu au fost la un nivel înalt, Nistor a dispărut complet, iar linia de fund a fost de multe ori expusă în fața incursiunilor lui Bahassa, Bauza sau Baeten. Dacă FC U Craiova pare că s-a trezit, Universitatea Cluj e într-un picaj continuu și va transforma meciul cu Dinamo, din etapa viitoare, în unul esențial pentru speranțele la Conference League.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!