Eugen Trică, prima reacție după FCU Craiova - U Cluj 3-2. Cerința 'dictată' jucătorilor săi

Eugen Trica FCU Craiova U Cluj Superliga
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 27 Aprilie 2024, 20:09
Data actualizarii: Sambata 27 Aprilie 2024, 20:15

FCU Craiova speră să se salveze de la retrogradare după 3-2 cu U Cluj, sâmbătă seara, pe arena "Ion Oblemenco". 

FCU Craiova - Universitatea Cluj 3-2

Meciul spectaculos la care a asistat și Adrian Mititelu Jr a fost unul în care elevii lui Eugen Trică au crezut până la capăt că-și pot adjudeca cele trei puncte pentru a se mai agăța de speranțele fragile de a se menține în eșalonul de elită al fotbalului românesc. 

Eugen Trică, antrenorul gazdelor, a pus accentul la finalul partidei pe două calități ale echipei sale: atitudine și determinare. După meciul de sâmbătă, fostul decar a promis că le va da liber două zile jucătorilor săi pentru a pregăti apoi fără cusur partida următoare, cea cu UTA, formația lui Mircea Rednic. 

Eugen Trică, prima reacție după FCU Craiova - U Cluj 3-2. Cerința 'dictată' jucătorilor săi

"Echipa a revenit de la 1-0, a stat bine și fizic, și pshic. Să nu ne îmbătăm cu apă rece, o să le dau pauză jucătorilor mei două zile, apoi ne așteaptă o nouă finală cu UTA Arad, o echipă care joacă foarte bine.

După meciul de la Voluntari am discutat despre ce ne trebuie, acea determinare care face diferența într-un joc de fotbal.Trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o azi, va fi bine pentru toată lumea dacă jucam asa. Suntem o echipă cu tradiție, cu fani, parcă uitasem să ne bucurăm. 

Săptămâna viitoare trebuie să ne antrenăm foarte bine. Așa trebuie să abordăm mecirile, cu această atitudine. (De ce vă temeți?) Se joacă până în ultima etapă, diferența o face atitudinea, în momentul când ai intrat pe teren, trebuie să dai 200 la sută", a declarat Eugen Trică, la finalul partidei de la Craiova. 

FCU Craiova a părăsit ultimul loc al clasamentului după ce a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 3-2 (1-1), sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a şaptea a fazei play-out a Superligii de fotbal.

Antrenorul Eugen Trică a obţinut prima sa victorie pe banca echipei din Bănie, prin golurile marcate de belgianul William Baeten (25, 55) şi Vladislav Blănuţă (76).

Pentru ardeleni au înscris Robert Silaghi (17), la primul său gol în Superligă, şi argentinianul Federico Anselmo (74).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!