Liga 1

Se salvează Dinamo? Au fost anunțate negocieri avansate pentru preluarea clubului: ce datorii trebuie acoperite 

Dinamo se confruntă cu numeroase probleme financiare de câțiva ani, însă acestea și-ar putea găsi rezolvarea în viitorul apropiat. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Mai 2022, 23:17
Data actualizarii: Joi 05 Mai 2022, 23:30

Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit că există discuții serioase cu mai mulți investitori, urmând să ofere detalii când se va concretiza ceva.

"Sunt foarte optimist că va veni un investitor. Mă ocup în principal de această problemă. Nu le mai pot considera simple discuții, alte amănunte nu vă pot da. E vorba despre niște oameni foarte serioși, cu resurse, și îmi pun mari speranțe că vom concretiza ceva.

Mă încânta modul în care dumnealor pun problema în privința potențialelor performanțe ale lui Dinamo. E vorba de oameni cu experiență în domeniul sportiv. Va fi foarte bine pentru Dinamo dacă vor veni. Nu e condiționată venirea dumnealor de rămânerea în Liga 1, dar ar fi un atu rămânerea în Liga 1.

N-am stat la masă cu oricine, am stat la masă cu diferiți oameni care au vrut la Dinamo. I-am verificat și i-am ignorat pe cei pe care am simțit că nu sunt ce trebuie cu Dinamo", a declarat Răzvan Zăvăleanu la DigiSport

Ce datorii au de acoperit posibilii investitori

Administratorul judiciar al lui Dinamo a explicat că din iarnă trebuie achitate datoriile pe care le are clubul, datorii care ajung la aproximativ opt milioane de euro. 

"Dacă nu găsim un investitor pentru Dinamo, faptul că Dinamo rămâne sau nu în prima ligă nu are nicio importanță. Probabil ne-am mai descurca cu banii din drepturile TV și sponsori încă un an, dar anul următor ar veni momentul în care să plătim datoriilor din urmă.

Din decembrie 2022, trebuie să începem să plătim ratele pentru datoriile de dinainte de începerea procedurii.

Avem de plătit 7-8 milioane de euro la diferite date. Această sumă este maximă, sunt sumele care trebuie plătite conform planului de reorganizare. Investitorul trebuie să aibă 8 milioane și să suporte cheltuielile curente ale clubului", a explicat acesta.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies