Liga 1

EXCLUSIV Se confirmă transferul unui alt fotbalist român la Rakow, echipa lui Deian Sorescu: ”Are un potențial teribil de bun”

Rakow Czestochowa mai transferă un fotbalist român, după ce l-a luat pe Deian Sorescu (24 de ani) de la Dinamo.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 17:09
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 17:31

Bogdan Racovițan (21 de ani) va pleca în cursul zilei de marți în Polonia pentru a face vizita medicală și a semna cu noua sa echipă. Valeriu Iftime, patronul celor de la Botoșani, a confirmat mutarea.

„Eu stiu ca s-a discutat cu clubul din Polonia, înțeleg că săptămâna viitoare va pleca. Mi-am dat OK-ul, va pleca. E un contract corect în ziua de azi, cam la ce bani sunt în fotbal. 

Iftime a confirmat: Racovițan la Rakow Czestochowa!

Și el e copil, are un potențial teribil de bun și ar putea să fie mai scump, dar nu mai pot să plâng. Sunt mulțumit și eu și jucătorul. Eu aduc un jucător, joacă, crește și pleacă, pentru că nu poate să stea la mine, din motive financiare, logistice și așa mai departe”, a spus Valeriu Iftime, în exclusivitate pentru www.sport.ro.

Pentru Racovițan, Rakow Czestochowa nu va fi prima echipă din străinătate la care evoluează. Acesta a mai fost la Dijon, în Franța, în perioada junioratului.

3 meciuri și un gol a strâns Racovițan la naționala U21. Fundașul a marcat într-un amical cu Italia, scor 2-4.

Poți citi AICI un interviu acordat de Bogdan Racovițan pentru www.sport.ro la începutul lunii ianuarie.

Patronul lui Rakow, o avere de peste 500 de milioane de euro

Rakow Czestochowa este un club deținut de omul de afaceri Michał Świerczewski, cu afaceri în domeniul calculatoarelor și o avere de peste 500 de milioane de euro, conform money.pl. Acesta a pus bazele unui club sănătos, fără să se implice prea mult în viața echipei. Drept dovadă, antrenorul Marek Papszun (47 de ani) a fost instalat în 2016, când clubul activa în Liga a treia, și este și astăzi ”principal” la echipă, cu un contract valabil până în 2023!

Rezultatele îi țin ”scaunul”. Are 224 de meciuri, dintre care 120 câștigate, 53 de remize și 51 de înfrângeri, în toate competițiile.

Modifică setările cookies