Liga 1

Rakow Czestochowa dă încă o lovitură! După Deian Sorescu, un alt român pleacă în Polonia pentru un milion de euro

Rakow Czestochowa a mai transferat un fotbalist român, după ce l-a luat pe Deian Sorescu (24 de ani) de la Dinamo, pentru 800.000 de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 16:30
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 16:39

Bogdan Racovițan (21 de ani) de la FC Botoșani este ultima lovitură dată de ocupanta locului trei din Polonia. Rakow a bătut palma cu FC Botoșani și va plăti aproape un milion de euro, plus procente dintr-un viitor transfer, notează ProSport.

Racovițan, lângă Sorescu la Rakow Czestochowa

Românul ar urma să plece marți în Polonia pentru vizita medicală, iar dacă totul va fi în regulă, acesta va semna contractul cu noua sa echipă. Pentru Racovițan nu va fi prima experiență în străinătate. Acesta a mai jucat la Dijon, în Franța, în perioada junioratului.

3 meciuri și un gol a strâns Racovițan la naționala U21. Fundașul a marcat într-un amical cu Italia, scor 2-4.

Poți citi AICI un interviu acordat de Bogdan Racovițan pentru www.sport.ro la începutul lunii ianuarie.

Patronul lui Rakow, o avere de peste 500 de milioane de euro

Rakow Czestochowa este un club deținut de omul de afaceri Michał Świerczewski, cu afaceri în domeniul calculatoarelor și o avere de peste 500 de milioane de euro, conform money.pl. Acesta a pus bazele unui club sănătos, fără să se implice prea mult în viața echipei. Drept dovadă, antrenorul Marek Papszun (47 de ani) a fost instalat în 2016, când clubul activa în Liga a treia, și este și astăzi ”principal” la echipă, cu un contract valabil până în 2023!

Rezultatele îi țin ”scaunul”. Are 224 de meciuri, dintre care 120 câștigate, 53 de remize și 51 de înfrângeri, în toate competițiile.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies