Liga 1

Scandal uriaș între Florin Manea și Valeriu Iftime: ”Nu voi mai lucra niciodată cu ei”

Relațiile dintre Florin Manea și FC Botoșani s-au strigat.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 16:58
Data actualizarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 19:07

Omul care i-a adus în  Moldova pe Diego Fabbrini sau Hervin Ongenda a ajuns ”la cuțite” co oficialii lui FC Botoșani după ce, susține acesta, echipa i-ar fi stricat un transfer. Mai precis, Marius Croitoru și-ar fi schimbat părerea despre transferul unui jucător.

Mateus (22 de ani) este ”mărul discordiei” în această poveste. Croitoru i-ar fi spus lui Manea că acesta este de vânzare în schimbul a 100.000 de euro, iar ulterior, după ce impresarul a adus oferte la club, părerea s-a schimbat.

M-au deranjat cei de la Botoșani și nu voi mai lucra niciodată cu ei. În ultima vreme mi-am dat seama că respectul e doar de o singură parte și am decis să nu mai lucrez cu ei.

Mi s-a părut că mă tratează ca pe un impresar oarecare, ceea ce nu sunt. Am vorbit, i-am găsit echipă, aproape de suma pe care au vrut-o, nu era o diferență foarte mare și s-au trezit că e foarte bun. Da, știu că e foarte bun, că d-aia vi l-am adus. Dar modul în care a fost tratat acolo nu a fost tocmai bine.

Soția lui a fost expulzată, că nu a avut actele, nu știu exact ce s-a întâmplat, dar nici nu s-a ocupat cineva foarte tare de el.

Au fost și niște discuții între jucător și Marius… Nu sunt compatibili, să zicem… Și atunci am considerat că cel mai bine pentru toată lumea e ca el să plece. Nici nu pleacă, dar nici nu joacă.

Chestii d-astea de forță cu mine nu merg. Și dacă vor să mă pun pe ei, mă pun pe ei, dar deocamdată eu i-am comunicat jucătorului să se prezinte la pregătire, deși nu mai voia și să vedem ce se întâmplă.

Eu nu îi contestă valoarea lui ca antrenor (n.r. lui Marius Croitoru), niciodată. L-am susținut și îl susțin în continuare, că e un antrenor bun, dar eu zic că ar trebui să își revuiască un pic comportamentul, să nu uite cine l-a băgat în seamă că era nimeni și să țină un pic contactul cu pământul că și-a luat elan.

Nu e bine nici pentru cariera lui și nici pentru el, că trăiește printre oameni. E prea nervos. Eu știu că își dorește să reușească, dar să spui presei punct. Nu mai vreau eu, punct. Stai așa că nu ești șeful României, Marius Croitoru. Așa mi-a zis și mie. Punct! Nu mai e transferabil. Păi acum o lună mi-ai zis că e. Acum punct? O să îți pun eu punct Marius Croitoru.

Sunt un pic supărat și pe domnul Iftime. Că nu mi-a răspuns la mesaje. Eu vorbeam cu dânsul. Măcar sună-mă. Nu mi-a răspuns, așa a decis dânsul…”, a declarat Florin Manea pentru GSP.

Răspunsul lui Valeriu Iftime

După ce Manea a izbucnit, și Valeriu Iftime a reacționat. Acesta spune că Mateus este de vânzare doar în schimbul a 500.000 de euro, dar și că acesta este un om de bază a în echipa lui. Mai mult, Iftime a anunțat că nu Marius Croitoru negociază sumele de transfer.

Nu am vrut niciodată să îl dau pe Mateus. E jucătorul meu, are 22 de ani și la Botoșani a învățat un pic de fotbal. Nu vrea să plece. Cineva i-a stricat capul, cred că el(n.r. – Florin Manea). Copilul, am vorbit cu el, vine la Botoșani cu soția.

Florin, dacă vrea să îl vândă, îl vinde când poate. Și dacă vrea clubul. Nu e nici treaba lui Croitoru când îl vând. E treaba mea. Marius îmi spune dacă are sau nu nevoie de el. Eu i-am spus lui Florin că nu îl vând. Am mare încredere în acest jucător, care e ultra talentat și nu a demonstrat încă nimic la Botoșani. Cum să îl dau în România cu 100 de mii de euro? Fac prostituție. Îl dau la vară cu 500 de mii de euro și îl dau unde trebuie.

Copilul vrea la Botoșani. Un singur mesaj i-am dat și mi-a zis, da, domnule Iftime, dacă mă doriți, vin. Și vine, luni e la club. El a avut o problemă cu soția. A vrut să o aducă în România, dar i-a întârziat viza. Nu putea să vină cu soția în Antalya, iar apoi doamna să meargă singură la București sau la Botoșani. Și Marius a fost de acord să vină direct cu soția, luni, la Botoșani.

Marius nu are nicio problemă cu el. Câteodata îi mai urechează pe unii care nu înțeleg nimic. Copilul are 22 de ani și are nevoie de metode mai bărbătești. Nu l-a bătut, nu l-a înjurat. Nu are nicio problemă cu el. Mi-a spus că e fotbalist și că îi place. El nu știe niciun cuvânt românește, dar o să învețe”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Fanatik.

Modifică setările cookies