S-a aflat suma reală pe care Dinamo a încasat-o în schimbul transferului lui Deian Sorescu la Rakow

Dinamo Deian Sorescu Raków Czestochowa Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 15:37
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 15:38

Deian Sorescu (24 ani) s-a transferat în iarnă în Polonia, la Rakow Czestochowa. 

Fotbalistul s-a transferat în Polonia după doi ani și jumătate petrecuți în tricoul lui Dinamo, părăsind clubul din postura de golgheter. Transferul său a fost intermediat de Giovanni Becali, prin cadrul firmei sale de impresariat, iar mutarea se anunță până în prezent a fi una reușită, atât pentru jucător, cât și pentru club. 

Fostul impresar a dezvăluit recent că gruparea din Ștefan cel Mare a încasat 700.000 de euro în schimbul lui Sorescu, însă suma anunțată de Giovanni Becali pare a fi mai mare decât cea pe care Dinamo a primit-o de fapt de la polonezi. 

S-a aflat suma reală pe care Dinamo a încasat-o în schimbul transferului lui Deian Sorescu la Rakow

Din spusele lui Giovanni Becali, Dinamo a primit 700.000 de euro pentru a-l vinde pe Deian Sorescu, cel care a fost dorit și de FCSB în vara anului trecut, iar în funcție de performanțe, în contractele sale erau existente clauze prin care se pot obține anumite bonusuri, iar valoarea totală a transferului ar atinge 1.3 milioane de euro. 

Cu toate astea, cei de la Playsport informează că suma reală plătită de Rakow în schimbul lui Deian Sorescu, până acum, este de 500.000 de euro, iar asta se regăsește în Raportul Trimestrial prezentat de Iuliu Mureșan către Tribunalul București la începutul lunii martie.  

Declarațiile lui Giovanni Becali despre Deian Sorescu 

„Cei de la Dinamo au un bonus dacă Racow devine campioană și poate să devină campioană (n.r. Racow e pe primul loc, cu trei etape înainte de finalul sezonului). Mai au un bonus dacă echipa câștigă Cupa și joacă finala peste câteva zile și încă un bonus dacă joacă (n.r. Sorescu) peste 60% din meciuri și a jucat 90-95% din partide.

Etapă de etapă Sorescu e omul meciului, e omul-cheie al echipei și sper să devină omul-cheie și al echipei națioale. Joacă și in dreapta și în stânga și se adaptează în orice sistem. E un fotbalist de 25 de ani pe care Racow, dacă joacă așa, poate să îl vândă cu câteva milioane.

(n.r. despre suma pentru care Deian Sorescu a plecat de la Dinamo) 700.000 de euro curați și cu bonusuri ajunge la 1.300.000 de euro. Au fost 700.000 de euro la început, plus 100.000 pe care i-au dat după aceea”, a declarat Giovanni Becali pentru Digi Sport. 

  • 1.9 milioane de euro este cota lui Deian Sorescu conform Transfermarkt. 
  • 11 meciuri, un gol și un assist a bifat fotbalistul român în Polonia. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!