VIDEO EXCLUSIV Rică Răducanu a împlinit 76 de ani și nu se lasă: "Vreau ca stadionul Rapidului să-mi poarte numele! După ce mor, mai știu eu?"

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Mai 2022, 15:20
Data actualizarii: Marti 10 Mai 2022, 14:58

Rică Răducanu, care împlinește astăzi 76 de ani, a fost invitat la emisiunea Poveștile Sport.ro.

Idolul tribunelor din Giulești a mărturisit că nu renunță la dorința ca noul stadion al Rapidului să îi poarte numele. "Tamango" spune că se consideră un veritabil succesor al lui Valentin Stănescu, cel care i-a fost antrenor la Rapid și care a dat numele fostei arene a formației alb-vișinie.

Rică Răducanu: "Vreau ca stadionul Rapidului să-mi poarte numele!"

Noua arenă a clubului din Liga 1, inaugurată în acest an, a primit denumirea Stadionul Rapid-Giulești, iar lui Rică Răducanu i s-a transmis că dorința sa ar putea fi îndeplinită doar după deces, variantă cu care fostul portar nu este de acord.

"Cum să nu vreau? Păi, ce naiba? A fost al lui nea Tinel (n.r - Valentin Stănescu), fost portar, el m-a crescut. Am fost, am umblat. Au zis că nu se poate, că după ce mor. Măcar acum, când sunt, să știu eu. 

După ce mor, mai știu eu? Da, aș vrea, sunt rapidist original, crescut acolo, am luat campionatul și la juniori, antrenor, am fost și la Mondiale, tot ce vrei", a spus Rică Răducanu, la emisiunea Poveștile Sport.ro, moderată de Andru Nenciu.

Necula Răducanu, așa cum este în acte cel cunoscut de toată lumea fotbalului drept Rică Răducanu, a jucat pentru Rapid în perioada 1965-1975, când a câștigat un titlu de campion (1967) și o Cupă a României (1972). Pentru formația giuleșteană, portarul a strâns 233 de meciuri și a marcat șapte goluri.

Rică Răducanu a jucat în 61 de meciuri pentru naționala României, inclusiv la CM 1970 din Mexic, când a apărat în partida contra Braziliei lui Pele, scor 2-3. În 2008, președintele Train Băsescu îl decora pe cel poreclit "Tamango" cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a.

VIDEO Rică Răducanu, la Poveștile Sport.ro (emisiunea completă)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!