Regretul lui Leo Strizu după FC Voluntari - FCSB 1-2: "Pierdere foarte mare! El e inima echipei"

Leo Strizu Darius Olaru fc voluntari FCSB Malcom Edjouma Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Februarie 2023, 22:30
Data actualizarii: Duminica 12 Februarie 2023, 22:30

FCSB a învins FC Voluntari, în deplasare, scor 2-1, iar vicecampioana României a urcat pe locul 3, la cinci lungimi în spatele liderului Farul Constanța.

Ambele goluri ale lui FCSB au fost marcate de Malcom Edjouma, în minutul 45, respectiv 79. FC Voluntari a început să spere pe final, după ce Marcelo Lopes a redus din handicap în minutul 90 cu o execuție splendidă, însă nu a fost suficient pentru formația ilfoveană.

Leo Strizu, după FC Voluntari - FCSB: "Olaru, pierdere foarte mare. Faultul lui Edjouma nu a fost de roșu"

După meci, Leo Strizu și-a felicitat jucătorii pentru victorie, a subliniat importanța celor trei puncte și a vorbit despre Darius Olaru. Căpitanul lui FCSB a văzut al patrulea cartonaș galben din acest sezon contra lui FC Voluntari, astfel că va fi suspendat la meciul din următoarea etapă, cu Universitatea Craiova.

În ciuda opiniilor exprimate de experți, antrenorul principal de la FCSB este de părere că arbitrul Radu Petrescu a procedat corect arătându-i doar cartonaș galben lui Malcom Edjouma la intervenția asupra lui Igor Armaș, din minutul 82.

"Ne-am atins obiectivul, ne interesau cele 3 puncte. Le-am luat. Nu a fost ușor, dar țin să felicit băieții pentru că au demonstrat că merităm să fim mai în față. Echipa a jucat foarte bine în prima repriză. Poate spre final am crezut că deja suntem câștigători, însă în fotbal te costă relaxarea. Cred că această victorie ne dă în continuare elan și cred că vom avea un final foarte, foarte bun.

E adevărat că am avut foarte multe ocazii, dar știți că dacă marcam jumătate din ocaziile avute, atunci era rezolvat meciul mult mai devreme. Echipa arată foarte bine, își dorește foarte mult. Nu ne rămâne decât ca de la etapă la etapă să luăm toate punctele puse în joc.

Nu știu ce a fost în trecut. Pe noi ne interesează prezentul. Nu facem altceva decât să obținem cele trei puncte. Importante sunt de acum încolo doar punctele. Echipa nu a ținut cont că nu s-a mai câștigat cu Voluntari sau s-a mai câștigat. Nu mă interesează ce a fost. Ne interesează doar punctele.

Edjouma n-a avut nicio intenție să lovească adversarul. Toată orientarea lui a fost spre minge. E adevărat, a ridicat piciorul peste sau la limită, dar roșu nu se impunea. Olaru este o pierdere foarte importantă, el e inima acestei echipe, dar avem un lot bun și oricine va juca în rolul lui Olaru poate va juca la fel de bine.

Echipa are o formă foarte bună. Ne interesează să tratăm fiecare meci ca pe precedentele două și să aducem toate punctele", a spus Leo Strizu, după meci.

FCSB a urcat pe locul trei după succesul cu FC Voluntari, peste Rapid, cu 47 de puncte, la doar cinci puncte distanță de liderul Farul Constanța și la trei puncte de campioana CFR Cluj, care ocupă locul doi.

În următoarea rundă, FCSB va juca pe teren propriu cu Universitatea Craiova, în timp ce FC Voluntari, care a rămas pe locul 11, se va deplasa pe terenul lui FCU Craiova.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!