Reghecampf schimba nationala! Piturca NU are cum sa ignore asta! Cum poate juca Romania ca Barcelona in razboiul pentru Euro

Autor: Sport.ro
Marti 25 Februarie 2014, 07:30

	Reghecampf schimba nationala! Piturca NU are cum sa ignore asta! Cum poate juca Romania ca Barcelona in razboiul pentru Euro

Ideea last minute aplicata cu succes la Steaua poate avea impact si la nationala!

Dupa plecarea lui Bourceanu la Trabzonspor, Reghecampf s-a uitat in caietul de tactica si a schimbat strategia la Steaua. A renuntat la sistemul cu doi mijlocasi defensivi, a intrat cu Sanmartean in fata lui Pintilii si a oferit mai multa calitate in ofensiva prin introducerea lui Alex Chipciu ca varf impins.

Chiar daca a avut adversari modesti in primele 270 de minute de fotbal pe puncte in 2014, Steaua a fost exploziva in atac. Ros-albastrii au inscris 10 goluri si au primit numai unul. Astra si Petrolul au uitat optimismul pe care il fortau in lupta pentru titlu dupa achizitiile spectactaculoase din ianuarie.

In 2014, Steaua ii da lui Piturca cea mai buna idee de revolutie. Romania nu mai accepta sansa a doua in drumul spre Euro. Tragerea la sorti o pune in fata unor adversari care nu-i dau motive sa aiba complexe de inferioritate. Piturca, fan al sistemului 4-1-4-1 atat la ultima sa trecere prin Ghencea, cat si la echipa nationala, a renuntat la idee dupa ce si-a simtit adversarii mai buni.

Romania a trecut in 4-2-3-1 si a acceptat sa fie tinuta in propria jumatate fara sa-si respecte stilul clasic. Acum, Piturca primeste din partea Stelei, echipa care da cel mai important grup de jucatori la lot, ideea care ii poate adapta conceptia la ceea cerintele suporterilor.

Chiar daca Marica nu poate fi sters in acest moment din nicio selectie de prim 11, Piturca are toate motivele sa ia in serios varianta Chipciu. Jucatorul Stelei, folosit atacant in toate meciurile din 2014, a marcat de 3 ori in 3 partide de Liga I si ii valideaza lui Reghecampf alegerea de gen 'Barcelona'. Falsul numar 9 al Stelei ii tine pe banca pe Piovaccari si Kapetanos, iar testul maxim cu Dinamo il poate convinge pe Piturca sa accepte schimbarea de viziune pe care o vor milioane de fani ai nationalei.

Ministrul britanic al Sănătăţii stârneşte furie îndemnând populaţia să nu se "ferească" de coronavirus
BRAT
Modifică setările cookies