FCSB LPF Superliga

Reacția LPF după cazurile de coronavirus de la FCSB: ”Trebuie să analizăm”

FCSB are probleme cu coronavirusul.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 14 Octombrie 2021, 21:11
Data actualizarii: Joi 14 Octombrie 2021, 21:24

Mai mulți jucători de la FCSB, alături de antrenorul Edi Iordănescu, sunt indisponibili pentru meciul cu CS Mioveni în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre situația echipei lui Gigi Becali. El susține că echipele ar trebui să testeze jucătorii mai des din propriul interes, chiar dacă regulamentul nu obligă la așa ceva.

„Așteptăm o informare mai clară despre ce se întâmplă acolo. În final, responsabilitatea este a fiecăruia. Nu poate un președinte de club să fie responsabil pentru orice caz de COVID-19 care apare în lot. 

E clar că trebuie să analizăm ce înseamnă procedura de testare, dar regulamentul nu împiedică cluburile să-și testeze toți jucătorii în fiecare săptămână. Nu ar trebui ca jucătorii să fie testați doar atunci când regulamentul impune acest lucru.

Așteptăm o anchetă serioasă din partea clubului, să vedem de unde a pornit totul, iar apoi vom vedea dacă această situație s-ar putea repeta și la alte cluburi. Protocolul impus de FRF este preluat de la UEFA, nu s-a schimbat nimic.

O echipă are nevoie de cel puțin 13 jucători, dintre care un portar, pentru a putea participa într-un meci. Meciul se poate amâna o singură dată, iar la a doua amânare se acordă 3-0 la masa verde. 

Nu s-a mai schimbat nimic în acest sens. Trebuie să vedem dacă este o soluție în acest moment, dar repet, responsabilitatea este a fiecăruia”, a spus Justin Ștefan, pentru Digi Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!