VIDEO EXCLUSIV Răzvan Raț a povestit momentul în care a plecat de la Rapid, în 2003: "Ce-ai zis, bre, Giovanni? Vă jur că nu auzisem de ei"

Răzvan Raț a fost invitatul lui Cătălin Oprișan la emisiunea Arena SPORT.RO.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Noiembrie 2023, 23:04
Data actualizarii: Joi 16 Noiembrie 2023, 23:20

Fostul internațional român a debutat în fotbal la nivel profesionist la Rapid București, în 1997, de unde a și plecat la Șahtior Donețk șase ani mai târziu, în 2003.

Răzvan Raț a povestit momentul în care a plecat de la Rapid, în 2003: "Ce-ai zis, bre, Giovanni? Vă jur că nu auzisem de ei"

La Arena SPORT.RO, Răzvan Raț a povestit momentul în care Giovanni Becali, impresarul său de atunci, i-a spus că poate ajunge la Șahtior, doar că fotbalistul nu auzise până la momentul respectiv de clubul din Donețk.

„În 2003 aveam 25 de mii de dolari pe an (n.r. la Rapid). Se tot vehiculau nume de echipe din Europa că mă vor. Mi-a spus (n.r. Giovanni Becali) că trebuie să mă duc la Șahtior Donețk. 

'Ce-ai zis, bre? Cine sunt ăștia?'. Vă jur că nu auzisem de ei. Îmi spune 'nu fi prost! Vezi că îți dau 450 de mii. Și zic 'Auzi, bre? Când plecăm?. 'Hai să nu se răzgândească, hai să mergem!'”, a spus Răzvan Raț.

La Șahtior, Răzvan Raț a bifat 300 de apariții, a reușit să marcheze 10 goluri și să paseze decisiv în 36 de situații diferite, în aproximativ 25 de mii de minute petrecute în echipamentul clubului ucrainean.

Cariera lui Răzvan Raț

Răzvan Raț a fost legitimat de-a lungul călătoriei sale în fotbal al echipe precum FCU Craiova U19, Rapid București, FCM Bacău, Șahtior Donețk, West Ham, Rayo Vallecano, PAOK Salonic și ACS Poli, unde s-a retras în 2018.

În 2010, pe când evolua în primul eșalon al Ucrainei, la Șahtior, Răzvan Raț a atins cea mai mare cotă pe piață, conform statisticilor oferite de site-ul de specialitate Transfermarkt: 6.5 milioane de euro.

Tot la Șahtior, sub comanda lui Mircea Lucescu, a bifat cele mai multe prezențe, 300 la număr. Răzvan Raț a reușit la gruparea ucraineană să înscrie 10 goluri și să paseze decisiv în 36 de situații, în aproximativ 25 de mii de minute petrecute la club.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!