VIDEO "Nu îmi place să mă las pe mâna hazardului". Analiza lui Mihai Stoichiță înaintea meciului decisiv cu Israel 

MIhai Stoichita Echipa Nationala preliminarii euro 2024 Romania Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Noiembrie 2023, 22:17
Data actualizarii: Joi 16 Noiembrie 2023, 22:06

Israel și România se întânesc sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Pancho” (Felcsút), în penultimul meci din preliminariile Campionatului European 2024.

După remiza dintre Israel și Elveția, adversara tricolorilor păstrează încă șanse de calificare la EURO 2024, în ciuda faptului că România are un avantaj de patru puncte înainte de duelul direct de sâmbătă seară. 

Mesajul lui Mihai Stoichiță înainte de Israel - România

După aterizarea în Ungaria, directorul tehnic de la FRF a vorbit despre confruntarea decisivă pentru calificarea la EURO 2024. 

"Să sperăm că va fi o finală fericită. Sperăm să fie și ungurii cu noroc pentru noi. Important este să nu pierdem. Normal că mi-ar plăcea să câștigăm, nu îmi place să mă las pe mâna hazardului. Șansa e până la un punct. Va fi un meci de luptă, care se poate transforma într-unul care poate aduce și spectaculozitate. Suntem o echipă care stă în forța de grup

În fotbal, moralul este dat de rezultat. Dacă ești neînfrânt, normal că ai un moral foarte bun. La echipa națională, la ce se întâmplă de opt meciuri, nu se poate să nu ai moral. Trebuie să ai tărie de caracter. 

E foarte încrezător, încă gândește formula de echipa, probabil că antrenamentul de mâine va fi definitor. Își face calcule în funcție de strategie. E un meci deosebit, în care nimeni nu cred că așteaptă să jucăm frumos. Trebuie să fim eficienți, asta e foarte important. Normal că e presiune, tensiune", a declarat Mihai Stoichiță, la sosirea naționalei.

Cum arată clasamentul grupei României din preliminariile EURO 2024

România va fi la mâna ei pentru a obține mult râvnita calificare la turneul final. Tricolorii se situează în acest moment pe locul doi cu 16 puncte, după opt etape. Trupa lui Edward Iordănescu a înregistrat patru victorii și patru rezultate de egalitate, asemenea elvețienilor.

  1. Elveția - 16 puncte
  2. România - 16 puncte
  3. Israel - 12 puncte
  4. Kosovo - 10 puncte
  5. Belarus - 6 puncte
  6. Andorra - 2 puncte
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!