Rapid Bucuresti Adrian Mutu Superliga Superliga

OFICIAL Rapid București a anunțat despărțirea de Adrian Mutu

Adrian Mutu nu va mai fi antrenorul giuleștenilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Iulie 2023, 20:12
Data actualizarii: Sambata 08 Iulie 2023, 20:13

FC Rapid București a emis un comunicat în care a exprimat faptul că Adrian Mutu nu va mai fi antrenorul principal al giuleștenilor pentru sezonul 2023/24.

Rapid București a anunțat despărțirea de Adrian Mutu

„Clubul nostru s-a despărțit de Adrian Mutu, antrenorul care a condus Rapidul în ultimele 16 luni. Mulțumim pentru momentele frumoase! Mult succes în continuare!”, au scris giuleștenii pe rețelele social media.

  • Adrian Mutu


De asemenea, Dan Șucu, acționarul majoritar al clubului, dar și Daniel Niculae, președintele giuleștenilor, au oferit explicații pentru despărțirea Rapidului de Adrian Mutu.


„Decizia domnului Mutu de a pleca a creat multe discuții în contradictoriu în club, dar nu doresc să le detaliez.  Spălarea rufelor în public nu este o atitudine pe care mi-o doresc pentru Rapid. Ce mi-ar plăcea, însă, să vă marturisesc este că în urmă cu un an și jumătate, când domnul Mutu a devenit antrenorul Rapidului, am avut unele temeri.

Plecând de la ideea că în cariera sa de jucător a fost o vedetă incontestabilă la echipele mari la care a jucat, mi-a fost teamă să nu se comporte la fel și din postura de antrenor. Am rămas plăcut surprins să descopăr un coleg matur, care a știut să se impună ca un component valoros al unei echipe, și nu ca o vedetă. Îmi pare rău că Adrian pleacă, dar dragoste cu sila nu se poate! Mulțumesc, Adrian! Multă baftă în continuare!”, a spus Dan Șucu, potrivit aceleiași surse.


„Îmi pare rău că Adrian a preferat un alt drum, mai ales că mai avem mai puțin de o săptămână până la startului noului sezon, dar, din păcate, clauza pe care o avea în contract ne-a făcut imposibilă misiunea de a-l convinge să rămână. Îi urez mult succes în continuare! Rapid merge, ca întotdeauna, înainte, cu un alt antrenor, pe care îl vom anunța în cel mai scurt timp. Suntem convinși că împreună cu acesta, dar și alături de suporterii noștri unici, ne vom atinge obiectivele din noul sezon”, a precizat și Daniel Niculae.

Adrian Mutu, un an și patru luni la Rapid

Adrian Mutu a preluat Rapidul în luna martie a anului trecut, după ce l-a înlocuit pe Mihai Iosif pe banca echipei din Giulești.

În sezonul precedent, Rapid a reușit să prindă play-off-ul, dar nu s-a bătut pentru un loc de cupele europene. Giuleștenii au încheiat sezonul pe locul cinci, iar în acest an plănuiau să se lupte la titlu cu Mutu antrenor.

Omar El Sawy (Csikszereda, 400.000 de euro), Christopher Braun (CFR Cluj, 300.000 de euro), Iulian Cristea (FCSB, gratis), Răzvan Oaidă (FCSB, gratis), Borja Valle (FC Cartagena, gratis) și Cătălin Cîrjan (Arsenal, împrumut) sunt transferurile pe care le-a făcut Rapidul în această vară.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!