EXCLUSIV Răducioiu numește antrenorul ideal pentru Universitatea Craiova: "La anul se bate la titlu!"

Florin Raducioiu Costel Galca Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2024, 09:50
Data actualizarii: Joi 11 Aprilie 2024, 09:52

Universitatea Craiova a rămas fără antrenor după ce s-a despărțit de bulgarul Ivaylo Petev, iar oltenii se află acum în căutare unui nou nume pentru banca tehnică.

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a anunțat că și-ar dori acum un antrenor român la echipă, iar numele noului tehnician ar urma să fie anunțat în aproximativ o săptămână.

Florin Răducioiu: "Dacă aș fi patron la Universitatea Craiova, l-aș lua pe Costel Gâlcă"

Printre variantele apărute în presă pentru banca Universității Craiova s-au numărat Marius Șumudică, Mirel Rădoi și Costel Gâlcă, toți fără angajament în prezent. Florin Răducioiu (54 de ani) spune că ar merge pe mâna fostului coleg Gâlcă (52 de ani), având în vedere experiența acumulată atât în România, cât și în străinătate, dar și echilibrul de care dă dovadă.

"Rădoi și Gâlcă sunt doi antrenori diferiți. Costel este mult mai experimentat, a fost campion cu FCSB, s-a maturizat și el. Nu ai cum să nu îmbunătățești modul de a lucra. Dacă aș fi patron, l-aș lua pe Costel! Este extrem de echilibrat, este un tip care știe în momentele dificile să ia niște decizii importante. Îmi place calmul lui, îmi place echilibrul lui.

La titlu nu cred că mai sunt șanse, dar el va aduce ceva nou. Depinde cât va reuși să îi motiveze și să creadă în aceste șanse de pe hârtie, dar nu cred că mai sunt șanse. Costel trebuie să încerce să-și cunoască jucătorii, să îi motiveze. Evident, la anul se bate la titlu, dar nu să-l aduci pentru o lună și jumătate sau două. Îl aduci să pună bazele și pentru a câștiga anul viitor titlul", a spus Florin Răducioiu, pentru PRO TV și Sport.ro.

Costel Gâlcă a antrenat ultima oară în Polonia, la Radomiak Radom, în perioada aprilie - noiembrie 2023. Fostul internațional a lucrat ultima oară în România la FCSB, în sezonul 2014/2015, când a câștigat tripla formată din campionat, Cupa României și Cupa Ligii.

De-a lungul carierei, Gâlcă a mai pregătit echipa secundă a Almeriei, naționala U17 a României, Espanyol, Al Taawoun, Al Feyha, Vejle și Al Hazem.

Costel Gâlcă: ”Aș veni la Universitatea Craiova!”

Tehnicianul rămas liber de contract după despărțirea de Radomiak Radom a declarat că ia în calcul revenirea în fotbalul românesc, mai ales dacă este vorba despre un club cu o istorie bogată așa cum este Universitatea Craiova.

”N-am vorbit cu nimeni. Nu știu ce interes ar putea avea Universitatea Craiova. Este un club mare în România. Am văzut că deja sunt plasat pe lista grupării, dar, repet, n-am dialogat cu absolut nimeni.

Eu am spus că oricând iau în calcul să revin în România. Aș veni, da!. Asta e meseria mea, de antrenor, trebuie să-mi exercit munca undeva.

Asta e meseria mea, de antrenor, astfel că aș lua în calcul și această variantă, și orice alt proiect. Dar nu pot vorbi acum mai multe atât timp cât nu am fost contactat de nimeni”, a spus Costel Gâlcă, potrivit GSP.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!