Mihai Rotaru a explicat de ce l-a demis pe Ivaylo Petev

Mihai Rotaru Ivaylo Petev Superliga Superliga Ivaylo Petev, antrenor Universitatea Craiova/sursa foto: Imago
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 22:10
Data actualizarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 22:09

Ivaylo Petev s-a despărțit de Universitatea Craiova miercuri după-amiază.

Oltenii au anunțat oficial plecarea antrenorului bulgar prin intermediul unui comunicat de presă (DETALII AICI). Ivaylo Petev a rezistat doar cinci luni la cârma Universității Craiova, timp în care a bifat 20 de apariții pe banca tehnică și a înregistrat o medie de 1.75 puncte pe meci, conform statisticilor oferite de site-ul de specialitate Transfermarkt.

Mihai Rotaru a explicat de ce l-a demis pe Ivaylo Petev

Mihai Rotaru, patronul oltenilor, a vorbit despre demiterea lui Petev și a menționat că în primă fază cele două părți și-ar fi dorit să încheie colaboarea la finele actualei stagiuni, doar că în cele din urmă au convenit să-și strângă mâinile miercuri.

”Au fost lucruri interne, deşi decizia a fost de comun acord. Ne-am văzut aseară, stabilisem condiţiile rezilierii, doar că iniţial voiam să terminăm la finalul campionatului, să nu facem acum o schimbare. După care el a zis după meciul cu Farul, ca să ajutăm echipa, iar azi dimineaţă s-a ajuns la concluzia că e mai bine s-o facem de azi. Mai bine pentru echipă înseamnă. 

E un grup dinamic, jucătorii pot simţi anumite lucruri şi avem nevoie ca toată lumea să fie concentrată, că mai avem şapte meciuri dificile. Fiecare a avut o particică, dar contează că s-a ajuns la o rezolvare amiabilă. A fost dueros eşecul din Cupă, mai dureros poate eşecul cu FCSB, că puteam întra în lupta pentru campionat. 

Nu e vorba de apărare aici sau de argumente (n.r. - în privinţa despărţirii). Am a ajuns la concluzia că drumul nostru împreună s-a terminat azi. Nu au fost acuzaţii şi apărări. Petev e bărbat, la Craiova ştiţi cum se pune problema şi am mers pe drumul nostru, în condiţiile în care avem o relaţie bună. 

Nu s-a pus problema! Nu a plecat că a pierdut cu FCSB şi pentru Cupă. Sunt mai multe motive, au fost mai multe care au contat. Nu s-a pus discuţia că a pierdut cu FCSB şi cu Galaţi şi de aia să ne despărţim”, a spus Mihai Rotaru, potrivit OrangeSport.

Ivaylo Petev a mai antrenat de-a lungul carierei sale echipe precum Ludogorets, Jagiellonia, Al Qadsiah, Omonia Nikosia, Dinamo Zagreb, AEL Limassol, Levski Sofia, Ludogorets și Lyubimets.

În decembrie 2014 - septembrie 2016, Petev a fost selecționerul Bulgariei, ca în perioada ianuarie 2021 - decembrie 2022 să fie selecționerul Bosniei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!