LPF Supercupa Liga 1

Propunere unica in fotbalul european: LPF vrea sa schimbe regula Supercupei! Cine se va bate pentru trofeu din 2015:

LPF vrea ca Supercupa Romaniei sa nu mai fie pentru campioana Ligii I.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Mai 2014, 14:59
Data actualizarii: Miercuri 21 Mai 2014, 15:07

Liga Profesionista de Fotbal va propune Federatiei ca Supercupa sa se dispute intre castigatoarele Cupei Romaniei si a Cupei Ligii, iar invingatoarea sa obtina dreptul de a participa in Europa League, a anuntat astazi secretarul general Justin Stefan.

Acesta a explicat ca schimbarea modalitatii de disputare a Supercupei, in care in prezent se intalnesc detinatoarea titlului si castigatoarea Cupei Romaniei, va creste importanta Cupei Ligii, competitie nou infiintata.

"O propunere pe care o vom inainta este aceea ca Supercupa Romaniei sa fie cea care da participanta in Europa League. Iar Supercupa ar trebui sa se joace intre castigatoarea Cupei Romaniei si castigatoarea Cupei Ligii."

"Vrem sa crestem ca importanta Cupa Ligii de aceea este necesar sa i se dea sansa castigatoarei de a participa intr-o cupa europeana. Vom deschide un dialog cu UEFA pentru a intreba daca este in regula ca echipa castigatoare a Supercupei sa participe de pe ultimul loc oferit Romaniei in Liga Europa. In masura in care raspunsul este pozitiv atunci vom inainta propunerea catre Comitetul Executiv al FRF", a spus oficialul LPF.

Sitemul cu 14 echipe, mult mai atractiv

"Restructurarea competitiei este foarte importanta pentru ca am vazut ca in 18 echipe este din ce in ce mai greu. Am auzit argumente ca Romania are 20 de milioane de locuitori, dar noi nu trebuie sa ne raportam doar la populatie. Noi trebuie sa ne raportam la forta economica a Romaniei, care este din ce in ce mai slaba, si la interesul pentru fotbal."

"Analizand aceste doua lucruri am considerat ca un campionat cu 14 echipe este suficient. Ma bucura solidaritatea cluburilor pentru ca au inteles, mai presus de interesul individual, ca astfel va fi mai bine pentru competitia sportiva", a mai spus Justin Stefan.

Modifică setările cookies