Liga 1

Primul inculpat din Dosarul Transferurilor care poate iesi din inchisoare: "Dam un raspuns intr-o saptamana, doua!"

Ministerul Justitiei analizeaza cererea de gratiere a unuia dintre cei opt inculpati in Dosarul Transferurilor

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Octombrie 2014, 13:11
Data actualizarii: Luni 06 Octombrie 2014, 13:21

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca solicitarea transmisa de avocatul lui Jean Padureanu privind gratierea acestuia este in curs de solutionare, precizand ca institutia pe care o conduce asteapta mai multe documente, pentru a formula o opinie fundamentata.

"Am primit documente si o sa mai primim in perioada urmatoare, pentru a putea formula o opinie fundamentata in acest caz", a spus ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Ministrul Justitiei declara in urma cu doua saptamani ca a primit o cerere de gratiere a pedepsei lui Jean Padureanu.

Intrebat daca, tinand cont de starea de sanatate a lui Jean Padureanu, va da un aviz favorabil, Cazanciuc a spus ca asteapta in acest sens un raspuns de la Administratia Nationala a Penitenciarelor si analiza interna a Ministerului Justitiei, precizand ca un raspuns va fi dat, probabil, intr-o saptamana sau doua.

Pe 12 iunie, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Padureanu de intrerupere, din motive medicale, a executarii pedepsei de trei ani si patru luni de inchisoare, primita de fostul presedinte al Gloriei Bistrita in dosarul transferurilor de jucatori.

Instanta a dispus, dupa ce a analizat expertiza medicala efectuata de Institutul National de Medicina Legala, ca nu este necesara intreruperea executarii pedepsei lui Jean Padureanu, intrucat bolile de care acesta sufera pot fi supravegheate si tratate si in reteaua penitenciara.

Sursa: Mediafax
 

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies