Fotbal intern

VIDEO A murit Simion Mironaș, fotbalistul care a evoluat în aceeași etapă la două echipe din Liga 1

Anunțul a fost făcut de clubul la care s-a consacrat, Gloria Bistrița, cu care a evoluat și în cupele europene.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Mai 2022, 11:09
Data actualizarii: Duminica 08 Mai 2022, 13:34

Clubul Gloria Bistrița a anunțat decesul fostului fotbalist Simion Mironaș, celebru pentru meciurile jucate în timpul ”Cooperativei” și pentru faptul că a evoluat în aceeași etapă la două echipe din Divizia A, Gloria și Dinamo.

”Fostul fundaș al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puțin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame”, au postat bistrițenii pe site-ul oficial al grupării.

Cu Gloria a câștigat Cupa, dar a jucat și la Dinamo și Rapid

În etapa a opta din sezonul 1994-1995 al Diviziei A, cum se numea atunci Liga 1, Mironaș a jucat pe 13 octombrie 1994 pentru Gloria Bistrița în meciul cu Rapid, iar după două zile în partida lui Dinamo, care l-a adus sub formă de împrumut pentru scurt timp, cu Universitatea Cluj.

A mai evoluat la Minerul Vatra Dornei, CSM Suceava, Steaua Mizil, FC Argeș, Bekescsaba (Ungaria), Rapid, Unirea Dej, Progresul Șomcuta Mare, Olimpia Satu Mare și Corvinul Hunedoara, de unde s-a retras în 2000.

Cu Gloria Bistrița, unde a jucat între 1992 și 1997, când clubul era condus de Jean Pădureanu, Mironaș a câștigat Cupa României în 1994 și a evoluat în cupele europene.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies