Primele imagini cu Copos dupa ce a iesit din inchisoare. A citat din doi scriitori si a fugit la spital: "A fost dur, greu, dureros. UN COSMAR!"

George Copos a iesit astazi din inchisoare, dupa un an si o luna de detentie. Fostul patron al Rapidului nu a scapat inca de emotii. Pe 10 aprilie se va da sentinta in dosarul Loteria 2.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Aprilie 2015, 18:27
Data actualizarii: Marti 07 Aprilie 2015, 18:42

Autor al unor lucrari in inchisoare ca sa-si reduca pedeapsa, Copos a inceput sa citeze din doi scriitori imediat cum a iesit de pe portile penitenciarului. De la inchisoare, fostul patron al Rapidului s-a dus direct la spital.

"A fost o experienta extrem de dura, o experienta extrem de grea si extrem de dureroasa. Nu ii doresc nimani. Nici dusmanilor. Dusmanilor mei, pentru ca a fost un cosmar. Asa cum spunea si Nietzsche "ce nu te omoara te intareste". Si tot el spunea: "daca ai pentru ce sa traiesti, induri orice suferinta". Am indurat aceasta suferinta, am demonstrat ca sunt un barbat puternic si mi-am dus cu demnitate pedeapsa."
 

"A fost extrem de greu, pentru ca si acum, va spun sincer, am stat si am meditat extrem de mult. Sunt 400 de zile in care am putut sa meditez si sunt extrem de ingrijorat ce se intampla cu capitalul romanesc. Oameni care au facut sute de mii de locuri de munca, care au produs valoare adaugata, care au facut investitii de sute de milioane, poate chiar miliarde de euro sunt din pacate in inchisoare. Ceea ce este nedrept, este extrem de nedrept."

"Important este, asa cum spunea si Gregory Davids, in cartea sa Shantaram, sa ies cu toate simturile sanatos si cu trupul si cu mintea si cu mintea si cu inima. Ma duc direct la spital sa vad cum ies"

"Am un respect aparte si o consideratie aparte pentru acesti oameni de la simplul agent care lucreaza in penitenciar, la comisar sef, director, sunt niste oameni deosebiti, care isi dedica viata acestei activitati, si nu este o viata simpla. In proportie de 40% fac puscarie si ei. Sunt niste oameni deosebiti"

"Sigur ca ma simt rusinat. Gandeste-te ca sunt un om care a facut 5000 de locuri de munca, sunt un om care am platit catre bugetele statului peste 260 de milioane de euro. Sunt un om care a facut in Romania peste 270 de milioane de euro investitii. Si nu vreau sa spun altceva decat ca eu am crezut enorm de mult in cea de-a treia putere in stat, puterea judecatoareasca. Am crezut enorm de mult si vreau sa cred ca traiesc intr-un stat de drept."

"Acum eu sunt extrem de ingrijorat ca ai mei copii, Alexandra care a stat 10 ani in SUA, care a facut cele mai mari masterate, nu mai vrea sa ramana in Romania. Nu pot sa raspund aici si acum la intrebarea daca eu mai vreau sa raman in Romania"

"M-am gandit si la Rapid. In viata am facut doua mari erori. Am intrat in politica si am cheltuit 30 de milioane de euro la fotbal. Astea au fost cele doua mari erori ale mele. Rapidistii sunt oameni unici. Chiar daca am suferit enorm de mult, ei sunt, au ramas si vor ramane oameni unici intre toti suporterii care exista in fotbalul romanesc."

"Stii ce inseamna sa stai 400 de zile si 400 de nopti si sa te gandesti ca sa treaca timpul? Nu faci altceva decat sa citesti. Daca citesti si iti faci un program sa citesti inseamna totul pentru un om care este lipsit de libertate. Recunosc ca aici, in aceste 400 de zile, am citit cat nu am facut-o in viata mea. Veti gasi in lucrarile mele teme care nu au fost abordate de specialistii in domeniu. Este important sa stii ce ai de facut in ziua aceea, in noaptea aceea. Eu am dormit nu mai mult de patru ore pe noapte", a spus Copos.

Modifică setările cookies