Prima reacție a lui Sorin Cârțu după ce a fost reales președinte la Universitatea Craiova: "Am fi vrut să fie mai mulţi candidaţi"

Sorin Cartu presedinte universitatea craiova Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Aprilie 2022, 14:15
Data actualizarii: Luni 11 Aprilie 2022, 14:26

Sorin Cârţu, reales pentru un mandat de doi ani în funcţia de preşedinte al clubului de fotbal Universitatea Craiova, a declarat într-o conferinţă de presă, că a fost o surpriză să fie singurul candidat şi că se aştepta să aibă concurenţă.

"Suntem după o zi cât se poate de împlinită, victoria de aseară (n.r. - 3-2 cu liderul CFR Cluj) a adus o mare bucurie tuturor, chiar dacă a fost obţinută în minutul 95 sau 96. În ceea ce mă priveşte, sunt într-o veche şi nouă postură... nouă mă refer la modul în care am fost învestit în această funcţie după aceste alegeri. Suntem un club pionier în acest proces. Totul s-a făcut la vedere, a fost transparenţă maximă, iar cei din club consideră alegerile o reuşită şi din punctul de vedere al procentului de participare.

Am fi vrut să fie mai mulţi candidaţi, dar nu a fost vina nimănui... criteriile impuse erau cât se poate de pertinente, mă refer că nu erau imposibile. Şi pentru mine a fost o surpriză că am fost singurul candidat, mă aşteptam să am ceva concurenţă. Eu mi-aş fi dorit să am contracandidaţi. Dar am luat totul ca pe un gest de recunoştinţă pe care eventualii candidaţi l-au avut faţă de mine, faţă de tot ce am reprezentat şi reprezint pentru oraşul Craiova", a afirmat el.

Întrebat care este motivul pentru care la alegeri au votat doar 1.256 de suporteri abonaţi din totalul de 4.107, preşedintele a răspuns: "Sunt 4.000 de abonaţi... nu ştiu, probabil că atâţi au fost la meci, câţi au votat... eu mă aşteptam să fie mai mulţi. Sincer, nu cred că au fost mai mulţi abonaţi la această partidă. Deci câţi au fost dintre ei, atâţia au votat. Ceilalţi dacă au fost şi n-au votat poate s-au gândit că nu e nevoie de votul lor având în vedere că era un singur candidat".

Sorin Cârţu îşi propune ca în următorul său mandat de doi ani Universitatea Craiova să îşi îndeplinească obiectivul maxim, acela de a câştiga titlul de campioană.

"Mi-aş dori ca următorii doi ani să fie cât se poate de fructuoşi, să ne realizăm obiectivul maxim, cel care, să nu spunem că ne obsedează, dar ne ghidează în toată activitatea pe care o facem începând cu 2013, acela de a câştiga campionatul. Când te uiţi la ce vine din spate la echipă, parcă îţi dă încredere.

Poate suntem şi sub influenţa prestaţiei de aseară a unor jucători tineri. Dar în concluzie a fost o zi cu dublă bucurie pentru mine. Ceea ce urmează în viitorul foarte apropiat este obiectivul din Cupa României, unde suntem în grafic şi avem posibilitatea de a-l îndeplini. Apoi este obiectivul de a ne clasa în campionat pe locul doi", a menţionat preşedintele.

Fostul atacant şi antrenor Sorin Cârţu a fost reales, duminică, pentru un mandat de doi ani, în funcţia de preşedinte al clubului de fotbal Universitatea Craiova, pe care o îndeplinea din 2019.

Sorin Cârţu a fost singurul candidat la funcţie, la vot putând participa cei 4.107 suporteri care deţin abonamente. La vot s-au prezentat 1.256 persoane, dintre care 1.232 au votat cu Sorin Cârţu, iar 24 de voturi au fost nule. Secţiile de votare au fost amplasate în incinta Stadionului ''Ion Oblemenco''.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!