Liga 1

Prima reacție a celor de la Farul, după ce FCSB a cerut anularea duelului direct: ”Vrem doar să fie respectat regulamentul”

FCSB a cerut amânarea partidei cu Farul Constanța.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 21 Octombrie 2021, 15:59
Data actualizarii: Joi 21 Octombrie 2021, 16:12

UPDATE 15:35 Farul Constanța și-a anunțat poziția printr-un comunicat oficial:

”După informațiile apărute în această săptămână, în spațiul public, legate de situația jucătorilor indisponibili din lotul FCSB, infectați cu Covid, solicităm Ligii Profesioniste de Fotbal, organizatoarea competiției "Liga 1”,  să ne comunice oficial, cât mai repede posibil, dacă meciul dintre Farul Constanța și FCSB se va disputa sau nu la data la care a fost programat, respectiv 24 octombrie 2021.

Clubul nostru dorește ca acest meci să se desfășoare la data programării lui, iar organizatorul competiției trebuie să ne comunice astăzi, în funcție de documentația prezentată de FCSB , dacă meciul se joacă sau nu”.

12:30 Din cauza numărului record de infectări și accidentări interne, FCSB încearcă să obțimă amânarea duelului cu Farul Constanța. Edward Iordănescu are doar 11 jucători disponibili pentru acest meci.

Gică Popescu a vorbit despre cererea celor de la FCSB, nefiind de acord cu aceasta.

"Eu vreau doar să fie respectat regulamentul. Din ce știu, un meci se poate amâna exclusiv din cauza infectărilor cu COVID-19, nu și din cauza accidentărilor. Noi ne-am pregătit toată săptămâna cu gândul că meciul se va juca, nu ne-am gândit la amânare. Vom respecta orice decizie a LPF, dar vrem ca totul să fie făcut conform regulamentului!

Eu cred că s-ar crea un precedent periculos. Restul echipelor ar putea ulterior să amâne oricând un meci, spunând că au zece jucători accidentați. Noi am jucat la începutul sezonului fără cinci jucători care au fost convocați la Jocurile Olimpice, iar pe lângă aceștia am avut și patru accidentați. Vrem doar să fie respectat regulamentul, nimic mai mult!

Regulamentul trebuie să fie același pentru toată lumea. Și noi am trecut la un moment dat pe foaie patru juniori pentru a completa lotul. Din acest motiv există Lista A, Lista B... Mă repet, vrem doar să fie respectat regulamentul", a spus Gheorghe Popescu, pentru DigiSport.

Valentin Crețu, Iulian Cristea, Sorin Șerban, Răzvan Oaidă, Andrei Cordea, Valentin Gheorghe și Octavian Popescu sunt fotbaliștii pozitivi din lotul FCSB-ului. Ionuț Panțîru, Adrian Șut, Ovidiu Popescu, Constantin Budescu, Florinel Coman şi Ivan Mamut sunt accidentaţi.

Modifică setările cookies