Prima reactie a CSA, dupa ce Inalta Curte a trimis motivarea deciziei! Generalii spun ca palmaresul pana in 2003 apartine CSA-ului si vor si trofeele din era Becali

Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis in aceasta saptamana motivatia deciziei luate la finalul anului trecut, atunci cand a decis ca MApN, prin CSA, detine toate drepturile asupra marcii Steaua Bucuresti.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Februarie 2015, 17:49
Data actualizarii: Joi 19 Februarie 2015, 20:58

Acum, Florin Talpan, locotenent colonel de justitie si jurist al Clubului Sportiv al Armatei, face un anunt important. Juristul Clubului Sportiv al Armatei spune ca FC Steaua Bucuresti nu va mai putea folosi numele si veche emblema. Mai mult, acesta spune ca echipa lui Gigi Becali nu are nici drepturi asupra palmaresului de la infiintare pana in 2003.

"Din motivarea Inaltei Curtei reiese ca palmaresul a ramas la CSA Steaua pentru ca SCA nu a cedat niciodata patrimoniul. CSA detine marca notorie inregistrata la OSIM. Sub aceasta marca de notorietate s-au castigat Cupa Campionilor in 1986 si Supercupa Europei in 1987, iar la alte sporturi s-au obtinut numeroase medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale si Europene. Palmarestul este in stransa legatura cu marca notorie.

Este fara tagada ca palmaresul apartine CSA pana in 2003. Ramane de vazut cum vom proceda pentru perioada 2003-2015. Cu restul de trofee vedem ce facem. Actuala echipa de fotbal nu mai are voie sa foloseasca nici macar numele Steaua.

Trebuiau sa nu se mai numeasca Steaua din luna decembrie, cand s-a dat decizia. Daca nu vor renunta la nume, vom deschide, probabil, alt proces", a spus locotenent colonelul Florin Talman, citat de Sportnews.ro

FC Steaua: "Instanta nu s-a pronuntat in privinta palmarestului"

De cealalta parte, oficialii clubului de fotbal spun altceva. Acestia au notat intr-un comunicat de presa ca pierderea marcii nu inseamna si pierderea palmaresului.

 "Instanta nu s-a pronuntat in privinta palmaresului"

"Prin decizia mentionata, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a pronuntat asupra palmaresului echipei Steaua Bucuresti sau a culorilor sub care aceasta evolueaza in competitiile interne si internationale, intrucat nici nu a fost investita cu o astfel de cerere. Astfel, hotararea instantei nu produce nicio consecinta juridica pe plan fotbalistic (nici cu privire la trofeele castigate de Campioana Romaniei, nici cu privire la culorile facute celebre in cele mai importante competitii fotbalistice)", a precizat Fotbal Club Steaua Bucuresti intr-un comunicat de presa.

"Clubul de fotbal mentioneaza ca a pus in aplicare decizia ICCJ imediat dupa pronuntare: "Fotbal Club Steaua Bucuresti respecta decizia pronuntata de ICCJ inca de la pronuntare, punand-o in aplicare imediat dupa aparitie. Avand in vedere faptul ca Fotbal Club Steaua Bucuresti considera nedreapta hotararea pronuntata, va exercita caile extraordinare de atac impotriva hotararii instantei, astfel cum sunt prevazute de legislatia in vigoare, in speranta ca va recupera marca pe care a inregistrat-o cu buna-credinta si a utilizat-o ani la rand in cele mai importante competitii fotbalistice. Ca un raspuns la sprijinul neconditionat oferit de suporterii echipei si la dorinta acestora de a lamuri pe deplin situatia creata, precizam ca vom intreprinde - cu sprijinul SCA Piperea si Asociatii - toate demersurile legale necesare pentru apararea drepturilor noastre privind marca, numele si culorile clubului", se mai arata in comunicat.

Modifică setările cookies