Gigi Becali FCSB ilie poenaru Malcom Edjouma Liga 1

Preferatul lui Gigi Becali crede că FCSB are un om mai bun decât Edjouma în lot: „Asta poate face doar el!”

Antrenorul care este pe lista lui Gigi Becali îi oferă o soluție tactică omului de afaceri. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2022, 12:54
Data actualizarii: Duminica 06 Martie 2022, 13:06

La începutul lunii februarie, când i-a plătit lui Valeriu Iftime 330.000 de euro în schimbul său, Gigi Becali s-a declarat încântat că, în sfârșit, a adus un jucător ca Malcom Edjouma (25 ani) la FCSB. Tot atunci, omul de afaceri a precizat că francezul va rezolva problemele din jocul roș-albaștrilor. 

Doar că înaintea meciului cu FC Voluntari, ultimul din acest campionat regular, FCSB este la 14 puncte în spatele liderului CFR Cluj. 

Malcom Edjouma s-a instalat automat de la venire în sistemul lui Toni Petrea, chiar dacă Ilie Poenaru, antrenorul care este pe lista lui Gigi Becali, este de părere că Adrian Șut (22 ani) ar fi mai potrivit pentru stilul de joc al roș-albaștrilor. 

Poenaru: „Închizătorul trebuie să reprezinte un echilibru”

„Totul depinde de cum sunt văzuți Edjouma și Șut. Eu cred că Edjouma poate evolua ca număr 6, în 4-3-3, dar trebuie să ai o linie de apărare foarte bună și exactă, iar fundașii centrali să rezolve toate problemele și duelurile unu contra unu când sunt expuși de plecările lui.

Edjouma e un fotbalist care împinge jocul destul de mult, apare la finalizare, îi place golul. Se transformă într-un inter sau evoluează chiar ca număr 10. 

Închizătorul, numărul 6, trebuie să reprezinte un echilibru. Asta poate face Șut. Chiar și Ovidiu Popescu poate fi. Închizătorul trebuie să facă legătură dintre apărare și atac și trebuie să fie un scut pentru apărare, el coboară și închide zonele. Nu participă mult la faza de atac pentru că se pregătește de ofensiva adversă. Un număr 6 trebuie să fie bun la alunecări, în duelurile unu contra unu, să câștige duelurile aeriene”, a declarat Ilie Poenaru pentru gsp.

Clasamentul Ligii 1 

Modifică setările cookies