Plecat de la FC Botoșani după doar două luni, Dan Alexa se apără dând exemplu un antrenor care a câștigat titlul în Anglia

Dan Alexa Claudio Ranieri FC Botosani Superliga Dan Alexa
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Decembrie 2023, 12:38
Data actualizarii: Sambata 09 Decembrie 2023, 12:40
Dan Alexa, liber de contract după despărțirea de FC Botoșani, se compară cu un antrenor care a făcut performanță în Premier League.

”Chirurgul” a rezistat doar două luni pe banca ultimei clasate din Superliga, însă privește încrezător spre viitor.

Alexa e convins că nu e totul pierdut în ceea cel privește, în ciuda faptului că nu a reușit să iasă în evidență la ultimele echipe pe care le-a pregătit. Fostul antrenor al Botoșaniului l-a dat exemmplu pe Ranieri, care din „cel mai slab antrenor din istoria Greciei” a preluat-o pe Leicester și a câștigat campionatul în Anglia.

Dan Alexa se compară cu Ranieri

„E foarte greu să stau acasă. Asta e viața. Încerc să fac ce n-am făcut în ultimii ani, duc copiii la școală, sunt casnic. Eu m-am dus la Poli Timișoara, unde am încercat o nebunie, să promovez fără buget. Am încercat play-off-ul. Am fost și finanțator și manager, am antrenat fără bani. Ce s-a întâmplat apoi, două retrogradări, arată că intrarea în play-off a fost o mare performanță.

Am fost la echipe care au însemnat ceva pentru mine. Acum, la Botoșani, n-am reușit. Trebuie să fii inspirat când iei o echipă. E important să găsești mediul potrivit. Un exemplu e Ranieri, de la cel mai slab antrenor din istoria Greciei pleacă la Leicester și știți ce s-a întâmplat. Contează mult conjunctura, mediul. Mulți patroni caută antrenori străini. Nu știu ce să spun. Sigur sunt antrenori buni. Sunt oameni care au reușit, dar după mulți ani. Zenga, Bergodi”, a spus Dan Alexa, potrivit Digisport.

Alexa a fost prezentat de FC Botoşani pe 1 septembrie ca antrenor principal. S-a despărțit de moldoveni pe 03 noiembrie, după ce a înregistrat trei remize şi patru eşecuri în campionat (câte avea FC Botoşani şi în momentul venirii sale) şi a pierdut ambele partide din Cupa României.

În cariera sa de antrenor, Dan Alexa le-a mai pregătit pe ACS Poli, Rapid, ASA TG. Mureș, Concordia, Dunărea Călărași, Astra Giurgiu, SSU Poli, CSM Reșița și FC Brașov.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!