CFR Cluj Marian Copilu Nelutu Varga Superliga Marian Copilu, Marius Bilașco și Giedrius Arlauskis

EXCLUSIV Patronul lui CFR Cluj pregătește o super-revenire în Gruia! „Omul-cheie” care s-ar putea întoarce cu prețul plecării lui Petrescu 

Deși se află pe prima poziție a clasamentului în Liga 1, cu cinci puncte avans față de FCSB și a dominat autoritar actuala stagiune, CFR Cluj stă pe un butoi cu pulbere. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 11:20
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 11:30

Problemele financiare ale campioanei din ultimele patru sezoane, generate de bugetul uriaș de salarii oferit de patronul Neluțu Varga, atârnă greu în contabilitatea clubului din Gruia. În ultimele zile, mai multe persoane au cerut insolvența CFR-ului din cauza datoriilor neplătite, în ciuda faptului că datoriile către terți au scăzut, gimnastica financiară făcută de Varga adăugând milioane de euro la datoriile clubului către patron.

Varga a luat foc pe transferurile lui Petrescu

Pe fondul acestor tensiuni, Varga s-ar fi certat cu antrenorul Dan Petrescu, conform informațiilor sport.ro. Patronul CFR-ului i-ar fi reproșat lui Petrescu campania de achiziții din iarnă, când formația a fost întărită cu Marko Dugandzic, Roger, Yuri Matias, Sergiu Buș sau Cristian Neguț. Dugandzic are doar 132 de minute jucate în opt partide, marcând un singur gol, Roger a prins doar 139 de minute și nu a mai evoluat din luna februarie, Buș a evoluat doar 66 de minute în patru partide, în timp ce Yuri Matias a pierdut primul ”11” după egalul cu Farul, 0:0, din 19 martie. Evident, Varga, cunoscut ca un tip iute la mânie, i-a reproșat lui Petrescu transferurile, în timp ce antrenorul a cerut liniște, mai ales înaintea unui meci atât de important pentru titlu cum este cel cu FCSB de duminică.

  • Marian Copilu și Marius Bilașco

Conflictul a fost infirmat de președintele CFR-ului, Cristian Balaj, care ar fi cunoscut, la rândul său, mânia lui Varga în trecut. ”Nu există niciun conflict, dimpotrivă, domnul Varga a transmis acționarilor clubului să vina să sprijine și acestia au fost prezenți, a fost o intalnire cu jucatorii. Atâta timp cât dânsul susține și a declarat ca nu va renunța, CFR Cluj va merge mai departe”, a spus Balaj pentru PRO TV. Surse apropiate de clubul clujean spun, însă, că Varga ar urma să facă o nouă mutare în spatele scenei.

E vorba despre discuții tot mai apropiate cu fostul președinte al clubului clujean, Marian Copilu, care este acum la Universitatea Craiova. Nemulțumit că rolul său este unul mai mult de decor, mai ales după alegerea lui Sorin Cîrțu ca președinte, Copilu ar fi tentat să se întoarcă la Cluj, acolo unde a fost arhitectul echipei care a cucerit titlurile în ultimele sezoane. Deși a plecat cu scandal, fiind scos țap ispășitor după eliminările din UEFA Champions League și UEFA Europa League, dar și de problemele financiare ale clubului, Copilu a fost rugat de Varga să rezolve unele dintre conflictele de ordin financiar pe care clujenii le au cu prestatorii de servicii – catering, organizare de deplasări și cantonamente, hoteluri – fiind cunoscută abilitatea lui Copilu de a negocia.

Mai mult, Varga i-ar fi propus acestuia chiar să se întoarcă la CFR, ceea ce ar însemna că Dan Petrescu ar urma să plece de la clubul clujean pentru a treia oară. Petrescu a condiționat venirea sa în toamnă de îndepărtarea lui Copilu, iar Varga a cedat în cele din urmă, făcându-i pe plac antrenorului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!