Liga 1

Papp, chemat la Tribunal inainte de startul returului. Scandalul in care este implicat fundasul Stelei

Papp trebuie sa se prezinte in fata judecatorilor, ca martor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Februarie 2015, 20:24
Data actualizarii: Joi 12 Februarie 2015, 20:24

Paul Papp a fost citat ca martor de Tribunalul Vaslui intr-un proces de trafic de minori, dupa ce jucatorul ar fi fost clientul unor eleve exploatate sexual de catre doi vasluieni judecati in acest dosar.

Chemat in fata instantei pentru a da declaratii, Papp a formulat o cerere de amanare a procesului, motivandu-si absenta prin participarea la cantonamentul echipei nationale de fotbal a Romaniei, unde evolueaza pe postul de fundas.

"In dosarul in care Paul Papp a fost citat ca martor, s-a stabilit in nou termen, pentru 11 martie, la cererea formulata in scris de catre partea citata. in cererea de amanare, Paul Papp sustine ca nu a putut ajunge la proces intrucat se afla in cantonament", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Tribunalului Vaslui, Daniela Galan.

In acelasi dosar, a fost audiat deja, tot in calitate de martor, si fundasul Silviu Balace, in prezent jucator al ACS Poli Timisoara.

Cei doi fotbalisti ar fi intretinut relatii sexuale cu minorele traficate de doi vasluieni atunci cand evoluau la echipa de fotbal FC Vaslui.

Dosarul in care Papp si Balace au calitatea de martori a ajuns in instanta in martie 2014. Cei doi vasluieni judecati in acest dosar ar fi exploatat sexual, in municipiul Vaslui si in strainatate, cel putin cinci tinere.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Rusu si Carlo Grasu au racolat, incepand cu anul 2011, mai multe eleve de la diferite licee din municipiul Vaslui, pe care apoi le-a obligat sa practice prostitutia, prin constrangeri fizice si morale. Exploatate sexual, intr-o prima faza, in municipiul Vaslui, tinerele erau apoi duse in Irlanda si Elvetia unde, de asemenea, erau constranse sa se prostitueze.

Printre clientii elevelor, sustin anchetatorii, s-au aflat inclusiv jucatori aflati sub contract cu formatia de fotbal FC Vaslui.

Cercetarile in acest caz au fost declansate inca din anul 2011, in baza unor informatii primite de catre procurorii DIICOT.

Modifică setările cookies