OFICIAL Oțelul Galați a transferat un fundaș central din naționala mare a Serbiei!

Nikola Stevanovic FC Ingolstadt Napredak Kruševac nationala Serbiei Otelul Galati Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 13:51
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 13:54

Nikola Stevanovic a semnat un contract pe un sezon cu echipa antrenată de Dorinel Munteanu.

”Welcome, Nikola Stevanović!”, anunță Oțelul Galați pe site-ul oficial:

”Clubul nostru anunță transferul puternicului fundaș central sârb Nikola Stevanović, care și-a încheiat contractul cu gruparea de prim eșalon Napredak Kruševac din țara sa natală. Nikola a semnat un contract pe un sezon, cu posibilitatea prelungirii pe încă un an.

Stevanović, 1.90 metri, 25 de ani, vine la Galați din prima ligă a Serbiei, acolo unde a jucat în stagiunea 2023-2024 la Napredak Kruševac, echipă cu care a prins play-off-ul campionatului.

În tricoul lui Napredak a prins 16 meciuri de campionat și 1 de Cupă, ultima sa partidă fiind chiar un duel cu Steaua Roșie Belgrad câștigat de formația care avea să obțină și trofeul de campioană. 

Nikola Stevanovic a mai jucat și în Germania, la FC Ingolstadt

Noul stoper al Oțelului are la activ și două sezoane la FC Ingolstadt, din 2. Bundesliga, dar și alți șapte ani competiționali de prim eșalon în țara natală.

El a debutat la 18 ani în Super Liga Serbiei pentru Radnički Niš, club la care s-a format și pe care l-a reprezentat timp de 6 sezoane. A și marcat de 4 ori pentru această echipă, de 2 ori în campionat, celelalte 2 goluri fiind reușite în Cupă.

În anul competițional 2018-2019 a fost împrumutat la Dinamo Vranje, de asemenea pe prima scenă. Nikola a adunat, astfel, la seniori 140 de partide oficiale.

De remarcat este și faptul că Stevanović a fost convocat, în ianuarie 2021, pentru două meciuri amicale ale primei reprezentative a Serbiei: a jucat într-o partidă cu Republica Dominicană și a fost rezervă cu Panama.

El are și 3 jocuri în naționala Under 18 a statului cu capitala la Belgrad”.

Primele declarații ale noului fundaș central de la Oțelul Galați

”Sunt încântat de transferul la Oțelul pentru că fotbalul românesc, așa cum se vede inclusiv la nivel de echipe naționale, cunoaște un progres evident.

Colegii m-au primit extraordinar, mai sunt aici și alți jucători din zona mea, așadar cred că mă voi acomoda foarte repede.

Vreau să-mi ajut echipa pentru obiectivele noului sezon și să jucăm meciurile de acasă cu stadionul plin. Forza, Oțelul!”

Info și foto: Oțelul Galați

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!