VIDEO EXCLUSIV Oficialii UTA-ei Arad, fără milă la adresa arbitrului: „Doar tovarășul arbitru nu a văzut! Agață ghetele și fluieră un cui!” 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 13:01
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 13:32

Eșecul cu FCU Craiova, 0-1, în urma unei decizii de arbitraj, i-a înfuriat pe arădeni. 

FCU Craiova a câștigat meciul cu UTA Arad, 1-0, din runda a șaptea din playout-ul Ligii 1. Singura reușită a meciului a fost înscrisă de Kovavic, în minutul 50, după ce cu câteva secunde în urmă Sorin Costreie a dictat fault pentru olteni, la o fază în care Bauza l-a călcat pe gleznă pe Balauru.

Tocmai din acea lovitura liberă obținută, elevii lui Nicolo Napoli au deschis scorul și s-au salvat matematic de la retrogradarea în Liga 2. Însă, eșecul nu i-a picat bine lui Atilla Brosovszki, care îl acuză pe Sorin Costreie pentru modul în care a judecat faza dintre Bauza și Balauru, recomandându-i să renunțe la arbitraj.  

Atilla Brosovszki: „Putea să-i rupă piciorul!”

„Nu cred că mai ai ce să comentezi, din moment de doar tovarășul arbitru nu a văzut. Chiar dacă nu ești poziționat să vezi acel atac dur, dar din moment ce între minge și atacant este portarul nostru, care este cu spatele la atacant, cum ar putea să faulteze portarul nostru? Cu călcâiul lui Ahile? În primă fază am văzut că nu avea cum să fie fault pentru ei, după, la reluari, s-a văzut lipsa VAR-ului. Și dacă se dicta fault pentru Craiova, dacă se consulta VAR-ul, după aceea se întorcea cu cartonaș roșu pentru Bauza. 

Ne bucurăm că Balauru a ieșit întreg. Putea să-i rupă piciorul, putea să-i rupă tendonul lui Ahile. Putea chiar, Doamne ferește, să-și termine și cariera de jucător. Dacă așa ceva nu poți să vezi la un meci de Liga 1, mai bine agăți ghetele și fluieri un cui și spui: 'Mulțumesc frumos, până aici am putut!'. Nu contest că noi am pierdut pe mâna arbitrajului, dar la nivelul acesta, din Liga 1, cel mai mare nivel din România, tu să faci asemenea greșeli. Ce ai fi dictat dacă acel portar nu putea să mai calce și era schimbat?”, a declarat Atilla Brosovszki la Ora Exactă în Sport, la PRO Arena.   

Managerul general al UTA-ei susține că Sorin Costreie nu are scuză pentru greșeala comisă și este curios să vadă dacă acesta va mai fi delegat la o partidă din Liga 2 sau Liga 1.   

„Discuțiile sunt tardive. Totul se petrece în acel moment. Dacă atunci nu se fluieră ce se vede, de la vestiare nu se mai întoarce nimeni. Chiar dacă spune: 'Scuze, am greșit eu!'. Nu ne mai încântă cu nimic. 

Dacă el va fi delegat la un meci din Liga 1 sau Liga 2, chiar nu mai avem ce să spunem. Noi avem o părere bună despre absolut toți arbitri. Sunt oameni, sunt dispuși greșelilor. Vă spun pe proprie piele. Și eu sunt arbitru în alt sport. Dar atât de flagrant? Să nu vezi așa ceva la nivelul el mai înalt? Dacă era primul meci din cariera ta, nici atunci nu era admisibil, dar se mai trecea cu vederea”, a mai spus Atilla Brosovszki.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!