OFICIAL! Petrolul a ramas fara stadion din cauza datoriilor! Dezastrul in care se afla clubul

Petrolul Ploiesti Ilie Oana Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Noiembrie 2015, 16:21
Data actualizarii: Miercuri 25 Noiembrie 2015, 16:22

Petrolul e intr-o criza fara precedent. A ramas si fara stadion, din cauza datoriilor.

Contractul pe care FC Petrolul Ploiesti il avea cu o societate a Consiliului Local Ploiesti pentru inchirierea stadionului 'Ilie Oana' a fost reziliat, miercuri, de administratorul arenei, motivul invocat fiind datoriile mari acumulate de club.

Directorul SC Servicii de Gospodarire Urbana (SGU) SRL Ploiesti, societate care administreaza stadionul 'Ilie Oana', Donald Constantin, a declarat, miercuri, presei, ca, din cauza datoriilor mari acumulate de FC Petrolul Ploiesti, s-a decis rezilierea contractului de inchiriere a arenei, care data din cursul anului 2013, astfel ca, deocamdata, reprezentantii clubului nu pot folosi in acest moment nici stadionul 'Ilie Oana' si nici spatiile in care functionau birourile.

"S-a reziliat contractul cu FC Petrolul datorita acumularilor de datorii, aici ma refer la datorii noi imediat dupa intrarea in insolventa. (...) avem si din partea lor o cerere inaintata catre SGU pe data de 13 a zecea (n.r.- 13 octombrie), in care si dansii vor sa se rezilieze contractul. (...) Conform deciziilor luate, nu ar mai avea voie sa intre nu numai pe stadion, nici in spatiile inchiriate, unde sunt birourile in momentul de fata", a declarat Constantin.

El a aratat ca, in cursul acestui an, FC Petrolul Ploiesti a inregistrat datorii de peste 500.000 de lei, reprezentand chirii pe spatii, dar si pe evenimentele sportive, din care suma de 380.000 lei a fost scadenta, insa nu a fost platita pana in cursul zilei de miercuri, care era data limita a scadentei.

De asemenea, Petrolul Ploiesti are si datorii mai vechi catre SGU, in valoare de 1,4 milioane lei, acumulate in cursul anului trecut.

Donald Constantin a precizat ca Petrolul Ploiesti platea 13.000 euro fara TVA pe eveniment si chirie separata la spatiile pentru birouri.

In conditiile actuale, SGU Ploiesti a cerut Consiliului Local Ploiesti sa preia in administrare stadionul 'Ilie Oana', intrucat nu isi mai permite sa suporte costurile pentru intretinerea lui.

"Am facut o adresa catre primarie prin care le-am adus la cunostinta situatia stadionului, a acelora cu care am avut relatii contractuale, momentan nu mai facem fata cheltuielilor pentru ca suntem obligati sa intretinem acest stadion care nu mai are obiectul de activitate in momentul de fata", a spus directorul SGU Ploiesti.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!