FCSB CFR Cluj Liga 1 Mihai Teja Universitatea Craiova Superliga

Nu se mai ajunge la TAS! Cum poate FCSB sa RATEZE titlul chiar daca le invinge in play-off pe CFR si Craiova! Dezavantajul important al lui Teja

Daca va incheia la egalitate de puncte cu CFR sau Craiova, FCSB va fi dezvantajata indiferent de rezultatele directe!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Februarie 2019, 07:50
Data actualizarii: Joi 28 Februarie 2019, 07:54

Ultima etapa a sezonului regulat din Liga 1 are loc in acest weekend iar 3 echipe s-au detasat in fruntea clasamentului si au cele mai mari sanse la titlu: CFR Cluj, FCSB si Universitatea Craiova. Acestea sunt despartite de cate 3 puncte, CFR Cluj fiind lider cu 51 de puncte, urmata de FCSB cu 48 de puncte si Craiova cu 45 de puncte.

Cele 3 sunt favorite la castigarea meciurilor din ultima etapa - CFR o intalneste pe propriul teren pe Sepsi, Universitatea Craiova pe Astra iar FCSB merge la Voluntari. Dupa aceste meciuri va incepe play-off-ul iar punctele vor fi injumatatite!

In acest moment, FCSB este avantajata de injumatatirea punctajului, fiind singura dintre cele 3 cu punctaj numar par, ceea ce ar insemna o injumatatire fara adaos. Daca insa cele 3 echipe castiga sau fac egal, FCSB va fi cea mai dezvantajata! Iata cum ar arata clasamentul la startul play-off-ului:

1. CFR Cluj 27 de puncte (sau 26 de puncte, daca se termina egal cu Sepsi)
2. FCSB 26 de puncte (sau 25 de puncte, daca se termina egal cu Voluntari)
3. Craiova 24 de puncte (sau 23 de puncte, daca se termina egal cu Astra)

In oricare din aceste situatii, FCSB nu ar putea castiga titlul la egalitate de puncte cu vreuna dintre cele 2 rivale deoarece a avut adaosul la injumatatire punctajului! Cu alte cuvinte, rezultatele directe ale echipei lui Mihai Teja nu vor conta in stabilirea castigatoarei titlului si singura varianta pentru FCSB este sa aiba punctaj mai mare decat cele doua! FCSB poate fi in situatia de a pierde titlul de campioana chiar daca va castiga ambele partide fie cu CFR, fie cu Craiova, si termina la egalitate pe primul loc cu una dintre acestea.

Astfel, situatia din sezonul in care Viitorul a devenit campioana cand s-a ajuns la TAS este imposibila.

Singurul mod prin care FCSB poate sa isi adjudece titlul gratie rezultatelor directe din play-off este ca CFR Cluj sau Craiova sa piarda in ultima etapa iar FCSB sa obtina cel putin un egal. Astfel, toate cele 3 echipe ar pleca de pe picior de egalitate in ceea ce priveste adaosul la injumatatire.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!